ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την κρίση- Αλλάζει και αναπτύσσεται

Συνέντευξη του υφυπουργού Εξωτερικών-βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη στο δημόσιο ραδιόφωνο της Αυστραλίας

«Η Ελλάδα προχωράει. Έχει αφήσει πίσω της την κρίση. Έχει αφήσει πίσω τον κακό της εαυτό», δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο ραδιόφωνο της Αυστραλίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών-βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης και προσέθεσε: «Αποτελεί μεγάλο στοίχημα για εμάς ο επαναπατρισμός.  Η αναστροφή της κατάστασης έχει ήδη ξεκινήσει. Έχει σταματήσει το brain drain και δημιουργούνται οι συνθήκες για την ενίσχυση του brain gain. Αυτό το έχουμε καταφέρει με αύξηση του εθνικού πλούτου της χώρας, μέσα από την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Παράλληλα ενισχύουμε τις διαδικασίες αξιοκρατίας και διαφάνειας. Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι οι νέοι μας έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομική κρίση και της έλλειψη αξιοκρατίας και ευκαιριών. Σήμερα λοιπόν η Ελλάδα αλλάζει και αναπτύσσεται».

Ερωτηθείς για την ψήφο των Αποδήμων ο κ. Κατσανιώτης σημείωσε: «Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν ξεκάθαροι από την πρώτοι στιγμή. Ως ΝΔ είπαμε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ομογενείς 2 ταχυτήτων. Όποιος έχει το δικαίωμα να ψηφίζει στην Ελλάδα πρέπει να του δώσουμε την δυνατότητα να ψηφίζει από τον τόπο διαμονής του. Είναι αυτονόητη διευκόλυνση που την έχουν θεσπίσει όλα τα προηγμένα κράτη.

Και δεν μιλώ για επιστολική ψήφο που και αυτό για εμένα είναι σημαντικό . Δυστυχώς τα κόμματα της Αριστεράς δεν συναίνεσαν με την πρόταση της ΝΔ για διευκόλυνσή όλων των ομογενών να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Όμως, έγινε η αρχή. Αντιλαμβάνομαι την πίκρα όσων δεν θα διευκολυνθούν. Αλλά από την άλλη με αυτή την αρχή θα έχουμε για πρώτη φορά Έλληνες ομογενείς εκλεγμένους στην Βουλή των Ελλήνων. Θα είναι η φωνή των απόδημων Ελλήνων στην Βουλή και μαζί με τους απόδημους θα γίνουν καταλύτες ώστε στην επόμενη Βουλή να αρθούν οι περιορισμοί . Ας είναι αυτή η Βουλή η αρχή και η επόμενη Βουλή ο χώρος που θα επιτρέψει σε όλους τους απόδημους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσανιώτης μίλησε και για την επανέναρξη του επιτυχημένου προγράμματος της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας» που υλοποιείται από το 2015 και δίνει την δυνατότητα σε Έλληνες απόφοιτους πανεπιστημίων να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις της Αυστραλίας. Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης ότι αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η επίσκεψή του στην Αυστραλία προκειμένου να συναντηθεί με τις ομογενειακές κοινότητες.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο κρατών για την σύναψη σύμβασης αποφυγής διπλής φορολόγησης βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο εκτιμώντας ότι εντός του 2022 οι σχετικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στο μεγάλο project του ΥΠΕΞ για την ψηφιοποίηση των διπλωματικών αρχών που θα επιτρέψει στους απόδημους Έλληνες να συναλλάσσονται με την δημόσια διοίκηση εύκολα και γρήγορα.    

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com