Αλεξοπούλου: Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας κ. GaborGrendel

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας κ. Gabor Grendel στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σλοβακίας. Τον κ. Grendel συνοδευόμενο από την πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα Iveta Hricova, υποδέχτηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Στεργιανή Μπίζιου και η Γραμματέας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Έμφαση δόθηκε και από τις δύο πλευρές, στις πολύ καλές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο και στις δυνατότητες της περαιτέρω εμβάθυνσης μέσα από τις ομάδες φιλίας που υπάρχουν στα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Σλοβακίας.

Η Ελληνική πλευρά αναφέρθηκε στην πρόσφατη άμεση ανταπόκριση της Σλοβακίας στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή βοήθειας στην κατάσβεση των πυρκαγιών, στους 700 περίπου Έλληνες και Κύπριους φοιτητές που φοιτούν σε Σλοβακικά Πανεπιστήμια, στα μεταπτυχιακά προγράμματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και Κλασσικών Γλωσσών που λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο Comenious της Μπρατισλάβας, αλλά και στους 1200 νέους Έλληνες οικονομολόγους που εργάζονται σε πολυεθνικές στη Σλοβακία, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς για τους Σλοβάκους. Όλα αυτά δημιουργούν ένα σημαντικό υπόβαθρο για την εξέλιξη και ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά της η Σλοβακική αντιπροσωπεία υπογράμμισε την δέσμευσή της να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή της που νέες γυναίκες μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου ηγούνται της Ομάδας Φιλίας και μπορούν να δώσουν μία δυνατή ώθηση στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων αλλά και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η συνάντηση έκλεισε με την διαβεβαίωση και των δύο πλευρών ότι η συνεργασία των δύο ομάδων θα είναι συνεχής και απρόσκοπτη και με την πρόσκληση του κ. Grendel προς το Προεδρείο για επίσκεψη στην Σλοβακία της Ομάδας Φιλίας, το συντομότερο δυνατό.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com