Έντονος προβληματισμός Γιώργου Τσενέ, για επικείμενη υποβάθμιση και ερημοποίηση του Δήμου Καλαβρύτων.

Ζητά από την δημοτική αρχή Παπαδόπουλου να βγει από το "νιρβάνα" αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για το συντονισμό της αντίδρασης όλης της κοινωνίας.

Με αφορμή δημοσιεύματα και διαπιστώσεις που αναφέρονται στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ Καλαβρύτων, το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα, τη μεταφορά του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων, καθώς και στη γενικότερη αποψίλωση από βασικές υπηρεσίες που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια ολόκληρος ο Δήμος μας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τσενές, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του, για την επικείμενη υποβάθμιση και ερημοποίηση του Δήμου Καλαβρύτων.

Με ανοικτή επιστολή ο κ. Τσενές, αναφέρεται στις ευθύνες που έχει για όλη αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή του κ. Παπαδόπουλου, τους ζητά να βγουν από το "νιρβάνα τον οποίο ζουν..."  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για το συντονισμό της αντίδρασης όλης της κοινωνίας.

Στα πλαίσια αυτά, ζητά άμεσα τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, με μοναδικό θέμα την “οργάνωση αντίδρασης ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής μας”. 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσενέ:

Καλάβρυτα 17 Μαΐου 2022


 

Τις τελευταίες ημέρες, διαβάζοντας πλήθος δημοσιευμάτων και ανακοινώσεις βουλευτών του νομού μας, τόσο για την αναβίωση του σεναρίου του 2013 που αφορούσε την υποβάθμιση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Καλαβρύτων, όσο και για το φημολογούμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα, οι κάτοικοι του Δήμου μας ζουν μεταξύ φημών και πραγματικότητας.

Επίσης πρόσφατες ανακοινώσεις θεσμικών συλλογικών οργάνων που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται στη μεταφορά του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων.

Όλα τα παραπάνω και με δεδομένο επίσης ότι ο Δήμος Καλαβρύτων έχει τα τελευταία χρόνια αποψιλωθεί από βασικές υπηρεσίες, όπως πρόσφατα το Υποθηκοφυλακείο, το Ι.Κ.Α. οι Δ.Ο.Υ. Καλαβρύτων και Κλειτορίας, Τράπεζα Πειραιώς κατάστημα Κλειτορίας το γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρεία κ.α.., είναι φυσικό να δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού.

Οι εμπειρίες μας έως τώρα μας έχουν διδάξει, ότι αν δεν αγωνιστεί σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου μας με μπροστάρηδες τη Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς φορείς, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα.

Αν θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί όλος αυτός ο σχεδιασμός, θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι μπροστά στην επικείμενη και πλήρη ερημοποίηση του Δήμου μας.

Πρώτα η Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να βγει από το νιρβάνα τον οποίο ζει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για το συντονισμό της αντίδρασης όλης της κοινωνίας, με μοναδικό σκοπό, να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία δικαιούμαστε διαχρονικά, καθώς και να διασώσουμε όλα όσα είχαμε στο Δήμο μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή και για να σταματήσει η έως τώρα ολιγωρία της δημοτικής αρχής, ζητώ άμεσα τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, με μοναδικό θέμα την “οργάνωση αντίδρασης ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής μας”.

Για το σκοπό αυτό, πρέπει άμεσα να θέσουμε προ των ευθυνών τους, τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, τους βουλευτές του Νομού, καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με την διττή ιδιότητα που κατέχει ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος, πρέπει να ενεργήσει άμεσα και συλλογικά για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρει βαρύτατη ευθύνη.


 

Γιώργος Τσενές

Δημοτικός Σύμβουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com