ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΥΤΩΝ: Τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για την τράπεζα Πειραιώς

Συζητήθηκε χτες Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια της 6ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, το θέμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα. 

Κατά την εισήγησή του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν. Μίλησε για προγραμματισμένη συνάντηση του ίδιου και των βουλευτών του νομού με τη διοίκηση της τράπεζας, καθώς και σε αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο γραφείο του, αποφεύγοντας όμως, εμμέσως πλην σαφώς να εισηγηθεί τον προγραμματισμό περαιτέρω δυναμικών ενεργειών και κινητοποιήσεων για ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία του δήμου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεόδωρος Νασιώτης και από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσενές, προσπάθησαν να "κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου", επισημαίνοντας και οι δύο, ότι πρέπει να έχουμε ως δεδομένο το ήδη προγραμματισμένο κλείσιμο της τράπεζας και λαμβάνοντας υπόψη αυτό, να προγραμματίσουμε από τώρα ένα συντονισμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων, προκειμένου να αποτρέψουμε μια δυσμενή για τον τόπο μας εξέλιξη, όπως το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στα Καλάβρυτα.

Όσον αφορά τους επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων του δήμου, με εξαίρεση τον κ. Σταμάτη Ανδριόπουλο ο οποίος τάχθηκε υπέρ δυναμικών κινητοποιήσεων, οι κ.κ. Γ. Λαζουράς και Σπ. Θεοχάρης συμφώνησαν, με τις ενέργειες που πρότεινε ο Δήμαρχος. 

Από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, μίλησαν οι κ.κ. Ν. Σφαραγκούλιας και Σ. Δουκλιάς, με τον πρώτο να εισηγείται να περιμένουμε το αποτέλεσμα της συνάντησης με τη διοίκηση της τράπεζας και κατόπιν να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον δεύτερο να επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός υποκαταστήματος της Πειραιώς στο δήμο Καλαβρύτων, προτείνοντας παράλληλα, να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση να δημιουργηθούν και υποκαταστήματα άλλων τραπεζών στο δήμο μας.

Από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ο Ν. Μαγκαφάς, τασσόμενος υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων, πρότεινε να αποσυρθούν όλες οι καταθέσεις Δήμου, Χιονοδρομικού, Συνεταιρισμού αλλά κι ιδιωτών από την τράπεζα Πειραιώς, λέγοντας ότι πρώτος αυτός από την πλευρά των επιχειρηματιών προτίθεται να ακυρώσει και να καταθέσει την κάρτα του, ενώ ο Ε. Τζόβολος, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της Πειραιώς περί μη βιωσιμότητας του υποκαταστήματος στα Καλάβρυτα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com