ΔΗΚΕΚ: 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων-Αντιναζιστικός - Αντιφασιστικός Αγώνας και Σύγχρονες Προεκτάσεις

εκδήλωση-συζήτηση, στο «Πολύκεντρο», στα Καλάβρυτα στις 04-12-2021 και ώρα 17:0μ.μ -21:00μ.μ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 78 χρόνια από το ολοκαύτωμα του 1943 στα Καλάβρυτα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαβρύτων (ΔΗ.Κ.Ε.Κ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα ‘Νίκος Πουλαντζάς’, τον όμιλο φίλων “Νίκου Πουλαντζά”, Παράρτημα Πάτρας «Β. Δεσποινιάδου» διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση, στο «Πολύκεντρο», στα Καλάβρυτα στις 04-12-2021 και ώρα 17:0μ.μ -21:00μ.μ, με θέμα:

 «78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων-Αντιναζιστικός - Αντιφασιστικός Αγώνας και Σύγχρονες Προεκτάσεις».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ.κ.:

Μενέλαος Χαραλαμπίδης (Δρ. Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας), με θέμα: «Γιατί γιορτάζουμε την αρχή και όχι το τέλος του πολέμου; Ο τεμαχισμός της μνήμης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα».

 Κωστής Παπαϊωάννου (Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας,  πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ), με θέμα : “Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής: η δημοκρατία μπροστά στη νέα ακροδεξιά. Η σημασία της ιστορικής μνήμης”.

Κωστής Καρπόζηλος (Ιστορικός-Διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας ΑΣΚΙ) με θέμα: "Τα όρια των ιστορικών αναλογιών και η αναζήτηση του σύγχρονου αντιφασισμού".

και

 Ηλίας Νικολακόπουλος (Πολιτικός επιστήμονας και ομότιμος καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), με θέμα: "Η σφαγή των Καλαβρύτων: η βαρβαρότητα πριν από την ήττα".

Στη συζήτηση θα γίνει ενημέρωση-παρέμβαση από τη Σία Αναγνωστοπούλου, (Καθηγήτρια Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας και Εξωτερικών και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νομού Αχαΐας) με θέμα: « Η επίδοση της Ρηματικής Διακοίνωσης στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις από τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η παρουσία και η συμμετοχή σας αποτελεί για την ΔΗ.Κ.Ε.Κ., τον Δήμο Καλαβρύτων και το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» μεγάλη τιμή.  

Η συζήτηση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από το κανάλι του Δήμου Καλαβρύτων στο YouTube: https://www.youtube.com/c/OfficialKalavrita

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου (Ανθρωπογεωγράφος Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών, Πρόεδρος Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών). 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
13 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com