Ανδρέας Κατσανιώτης: «Το αίσθημα της ασφάλειας είναι σημαντικό κομμάτι της Δημοκρατίας

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν πρέπει να τη στοχοποιούμε. Πρέπει να τη βοηθήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Να την ενισχύουμε και να της δώσουμε όλα τα εργαλεία ώστε στη μάχη με το έγκλημα να βγει νικητής η κοινωνία».

Αυτό επεσήμανε σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», σχολιάζοντας την έξαρση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Κατσανιώτης σημείωσε με έμφαση ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία για το ζήτημα της ασφάλειας. «Εμείς πιστεύουμε ότι το αίσθημα της ασφάλειας είναι σημαντικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Κάθε μέρα δίνεται η μάχη για να χτυπηθεί το έγκλημα στη ρίζα του. Είναι μια μάχη διαρκής και δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς ότι πρέπει να δοθεί».

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση εξοπλίζει την αστυνομία, της δίνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να δουλέψει και περιμένουμε τα αποτελέσματα τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι ορατά. «Σίγουρα το έγκλημα δεν θα σταματήσει να υπάρχει, δεν είμαστε κοινωνία Αγγέλων» ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσχηματική καθώς η αντίληψή του για την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών «είναι πιο χαλαρή». Με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ θεσπίστηκαν πιο χαμηλότερες ποινές για μια σειρά από εγκλήματα. Το ίδιο έγινε και με το νόμο Παρασκευόπουλου. «Με πρόσχημα ότι οι φυλακές είναι γεμάτες, κάνανε έναν νόμο με χαλαρές ποινές. Αυτό προσκρούει στην απλή λογική» είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει τη φράση ότι «αν μπουν ληστές στο σπίτι κάντε ότι κοιμάστε».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
18 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.