Τετάρτη, 22 Απριλίου - Ημέρα της Γης 2020

Μια από τις καθημερινές μας φροντίδες, είναι η φροντίδα του σπιτιού μας. Του προσωπικού δικού μας χώρου, του καταφυγίου μας. Εκεί που ακουμπάμε τον κάματο της μέρας, λέμε και ακούμε τα χαρούμενα και τα δυσάρεστα, ζούμε το μεγαλύτερο μέρος του "επίγειου" βίου μας.

Σπίτι βέβαια χρειάζονται και τα ζώα. Σπίτι θέλουν και τα φυτά. Όλοι έχουν ανάγκη από ένα σπίτι. Και όλοι φροντίζουν με περισσή αγάπη το σπίτι τους. Και αν κάποια στιγμή χαλάσει η "φωλιά μας" μπορούμε να φτιάξουμε άλλη. Και να βολευτούμε.

Όμως όλα τα σπίτια μας βρίσκονται σε ένα πιο μεγάλο ζεστό και φιλόξενο "ΣΠΙΤΙ". Τη γη μας.

Το ένα και μοναδικό πλανήτη-σπίτι που ξέρουμε ότι φιλοξενεί ζωή όπως την ξέρουμε. Τι ζωή όλων των ζωντανών οργανισμών που γνωρίζουμε. Αγκαλιάζει όλα τα έμψυχα και άψυχα στολίδια που μας «περιβάλλουν».

Πόσο φροντίζουμε όμως παράλληλα με το δικό μας σπίτι και αυτό το «μεγάλο μας σπίτι»; Γιατί και σε αυτό προκαλούνται φθορές. Και έχουμε αναλογιστεί τι θα γίνει αν χαλάσει αυτό μεγάλο "σπίτι"; Αυτό που χωράει όλα τα σπίτια και τις φωλιές του κόσμου;

Ας αναλογιστούμε όλοι μας πιο σοφά σήμερα που «μένουμε σπίτι», στο δικό μας σπίτι, που θα μπορούσαμε να μείνουμε εμείς και τα έμψυχα και άψυχα στολίδια της γης μας, αν ένας «άλλος κορονοϊός» μας αναγκάσει να «βγούμε από το σπίτι»! Γιατί όπως λέει ο λαός «το οικόπεδο τρώει το σπίτι»….

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του σχολείου μας

https://kalavryta-highschools.gr/gel/τετάρτη-22-απριλίου-ημέρα-της-γης-2020/

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.