Συνάντηση, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στις περιοχές Αροανίας , Παϊων και Λαμπείας

Στα πλαίσια της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις περιοχές Αροανίας , Παϊων και Λαμπείας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου συνάντηση στην οποία συμμετείχαν από το Δήμο Καλαβρύτων ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Λεωνίδας Βασιλόπουλος , ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Παϊων Γεώργιος Ροδόπουλος και (μέσω τηλεδιάσκεψης ) ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Αροανίας Παναγιώτης Λιακόπουλος, και από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον ποταμό Λάδωνα.

Εξετάστηκαν και αποφασίστηκαν οι άμεσες ενέργειες που απαιτούνται (καθαρισμός, σήμανση, συντήρηση υπάρχοντος ξύλινου κτηρίου και άλλες ήπιες παρεμβάσεις στα σημεία εισόδου & εξόδου) για να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη να αρχίσει η δραστηριότητα κανό /καγιάκ-ράφτινκ και στον ποταμό Ερύμανθο.

Να σημειώσουμε ότι ο ποταμός Ερύμανθος προσφέρεται στους λάτρεις του κανό - καγιάκ και του ράφτινγκ. Τα πεντακάθαρα νερά του που πηγάζουν από τις πλαγιές του όρους Ερύμανθος, η ιδιομορφία της κοίτης του, και η μεγάλη συχνότητα περασμάτων 3ου- 4ου βαθμού δυσκολίας, είναι οι λόγοι που έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες και Ευρωπαίους καγιάκερς .

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν και συγκεκριμένα,

  • Το κανό /καγιάκ-ράφτινκ στον ποταμό Ερύμανθο και Λάδωνα

  • Τα ορειβατικά και περιπατητικά μονοπάτια της περιοχής για τα οποία ήδη έχει αρχίσει η σήμανση και η ηλεκτρονική χαρτογράφησή τους

  • Η ανάδειξη των αξιοθέατων της περιοχής (θρησκευτικά, αρχιτεκτονικά, αρχαιολογικά, ιστορικά, πολιτιστικά και φυσικά μνημεία) μέσω της τουριστικής πύλης του δήμου που η δημιουργία της είναι σε εξέλιξη

  • Η ανάπτυξη αεραθλητικών δραστηριοτήτων στο Βεσίνι

  • Η ανάδειξη του Κέντρου Λαογραφίας & Λειβαρτζινής Παράδοσης (ΚΕ.ΛΑ.ΛΕΙ.ΠΑ.)

  • Η τοπική γαστρονομία καθώς και

  • Κάθε μορφής τουρισμού περιπέτειας θα τονώσουν την οικονομία της περιοχής και θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου.

Το επόμενο διάστημα (όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επαγγελματίες της περιοχής (ξενώνες, ταβέρνες, καφετέριες, παραδοσιακά καφενεία και καταστήματα) για την ανταλλαγή απόψεων με στόχο να δημιουργηθεί ένα συνολικό τουριστικό πακέτο της περιοχής Αροανίας – Παϊων.

Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με υγεία και προκοπή.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Παϊων Γεώργιος Ροδόπουλος

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Αροανίας Παναγιώτης Λιακόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.