Μπαλώματα και πασαλείμματα της Δημοτικής Αρχής Παπαδόπουλου στο Σκεπαστό - ΦΩΤΟ

Με μια επιστολή "καταπέλτη" που κατέθεσαν σήμερα Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, οι κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ", Μούσκας Στυλιανός του Κωνσταντίνου και Μπάλιος Ανδρέας του Νικολάου, καταφέρονται κατά της δημοτικής αρχής του Θανάση Παπαδόπουλου για... "μπαλώματα και πασαλείμματα" που δεν ανταποκρίνονται όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στις ανάγκες της κοινότητας Σκεπαστού. Καταγγέλουν τη δημοτική αρχή και τον ίδιο το δήμαρχο, ότι εν μέσω Δεύτερης καραντίνας πραγματοποιήθηκαν γρήγορα-γρήγορα εργασίες επίστρωσης με μπετόν 20-30 μέτρα μήκος περίπου και 3-4 μέτρα πλάτος, επί της Νοτιοανατολικής Περιμετρικής οδού του οικισμού, προφανώς λόγω και του χρονικού περιορισμού ολοκλήρωσης αναθέσεων-εργολαβιών- προμηθειών, προκειμένου να εξοφληθούν πριν κλείσει το οικονομικό έτος 2020. "Τα ίδια παντελάκη μου" δηλαδή... Να θυμηθούμε, επειδή δυστυχώς για το δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο δεν έχουμε κοντή μνήμη, τι έλεγε ο ίδιος προεκλογικά, όταν κατήγγελλε τον προκάτοχό του κ. Λαζουρά για πολιτική τσιμεντόστρωσης δρόμων. "Τα τσιμέντα εκεί θα μείνουν" έλεγε. "Δε σας τα παίρνει κανένας. Απαιτείστε! Aφήστε τους να τσιμεντώσουν τους δρόμους και... ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"!!! Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι, η Νοτιοανατολική Περιμετρική οδός του Σκεπαστού, χαραγμένη, διανοιγμένη και οριοθετημένη από τον Αναδασμό, έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 8-11 μέτρα, ξεκινά από την ταβέρνα "Καρτέρι" και φτάνει περιμετρικά του χωριού έως το κέντρο. Η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, αποτελεί αίτημα των κατοίκων της κοινότητας προς το Δήμο Καλαβρύτων εδώ και 20 χρόνια, αφού η κυριότητα του μεταβιβάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο Δήμο Καλαβρύτων με την υπ' αριθμ. 110134/6175/10-04-2019 διαπιστωτική πράξη. Ακολουθεί η επιστολή της κοινοτικής παράταξης "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ", που την υπογράφουν οι Μούσκας Στυλιανός του Κωνσταντίνου και Μπάλιος Ανδρέας του Νικολάου, προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθαν. Παπαδόπουλο:  

Σκεπαστό 1 Μαρτίου 2021

Προς

Δήμαρχο Καλαβρύτων

κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο

ΚΟΙΝΟΤΙΚΉ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΣΚΕΠΑΣΤΟΎ

ΣΚΕΠΑΣΤΌ ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ ΤΚ 250.01

Θέμα: «Παρεμβάσεις επί της Νοτιοανατολικής Περιμετρικής Οδού»

Κε Δήμαρχε,

Εν μέσω Δεύτερης καραντίνας πραγματοποιήθηκαν γρήγορα-γρήγορα εργασίες επίστρωσης με μπετόν 20-30 μέτρα μήκος περίπου και 3-4 μέτρα πλάτος επί της Νοτιοανατολικής Περιμετρικής οδού του οικισμού προφανώς λόγω και του χρονικού περιορισμού ολοκλήρωσης αναθέσεων-εργολαβιών- προμηθειών ή όπως αλλιώς τα είχατε "βαφτίσει" (γιατί τίτλος εκτέλεσης τέτοιου συγκεκριμένου έργου δεν υπήρχε) προκειμένου να εξοφληθούν πριν κλείσει το οικονομικό έτος 2020.

Εκτιμούμε ότι τέτοια "μπαλώματα και πασαλείμματα" δε σας εκφράζουν.

δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες- βάση και των οικονομικών δυνατοτήτων- της κοινότητας

δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος ήταν ο "εντολέας" της μπετονιέρας

ή εάν οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο δόγμα της κοινοτικής πλειοψηφίας ότι ‘’έτσι κάνουμε εμείς τα έργα και αν δε σας αρέσει βγείτε έξω από το γραφείο ‘’, όπως προ μηνών σας είχαμε δημόσια καταγγείλει.

Σας υπενθυμίζουμε όμως ότι η κατασκευή του οριοθετημένου αυτού από τον Αναδασμό δρόμου μήκους 300 μέτρων και πλάτος 8-11 μέτρων στα σημεία 2-3-4-5 της πράξης οριοθέτησης του οικισμού είναι αίτημα 20 και πλέον χρόνων.

Τώρα πλέον μπορεί και πρέπει ως προτεραιότητα να γίνει πράξη ολοκληρωμένο έργο ασφαλτόστρωσης από τον Δήμο Καλαβρύτων με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, βάσει μελέτης, αφού πληροί τις προϋποθέσεις εξυπηρέτησης και της υπεραστικής κυκλοφορίας ως παράλληλη της κεντρικής οδού (που είναι και κλάδος ‘’γ’’ της 22 α Επαρχιακής οδού) μετά την υπ’ αριθμόν 110134/6175/10-04-2019 διαπιστωτική πράξη μεταβίβασης κυριότητας δρόμου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο Δήμο Καλαβρύτων.

Η πράξη εφαρμογής, οριοθέτησης του δρόμου σύμφωνα με τα κυρωμένα διαγράμματα του Υποχρεωτικού Αναδασμού Σκεπαστού  ΦΕΚ 650/Β’/29-05-2001 μπορεί να γίνει βάσει και των συνημμένων διαβιβαστικών διαγραμμάτων του υπ’ αριθμόν 529443/2674 κ’ 55061/2783/25-05-2012 εγγράφου του κ. Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας.

Οι Σύμβουλοι Κοινότητας Σκεπαστού

1)Μούσκας Στυλιανός του Κωνσταντίνου

2)Μπάλιος Ανδρέας του Νικολάου

 

Ακολουθούν φωτογραφίες με τα... μπαλώματα και τα πασαλείμματα που έκανε η Δημοτική Αρχή στο Σκεπαστό!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.