ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Στη δημοσιότητα οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κοινότητας

Τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Κλειτορίας, αποφάσισαν να δίνουν από εδώ και στο εξής στη δημοσιότητα, όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται κατά τις συνεδριάσεις τους, συνοδευόμενες από σχετικό δελτίο τύπου. Όπως μας είπε ο πρόεδρος κ. Γ. Παπακανέλλος, η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες και να έχουν πλήρη εικόνα για το τι συζητείται στο συμβούλιο, τι εισηγήσεις γίνονται προς το δημοτικό συμβούλιο και ποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Κλειτορίας και όχι μόνο, στηρίζουν ή όχι τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Επεσήμανε επίσης ότι, όταν ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι κοινοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να ζητήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους, τα συμβούλια κοινότητας δεν αρκούνταν μόνο σε γνωμοδοτικό ρόλο, αλλά είχαν τον κύριο λόγο στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που τους αφορούσαν. Ακολουθεί το δελτίο τύπου που αφορά την 1η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κλειτορίας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας για τον Covid-19, η 1η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κλειτορίας, που περιλάμβανε τα παρακάτω θέματα:

  1. Περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ίδρυση της γαλακτοκομικής σχολής στην Κοινότητα Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων
  2. Περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος αγοράς του πρώην Ειρηνοδικείου Κλειτορίας από τον Δήμο Καλαβρύτων
  3. Περί ανάκλησης της αριθ. 4/2019 απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Κλειτορίας «Περί εκμίσθωσης ακινήτου για την στέγαση των υπηρεσιών της Κοινότητας Κλειτορίας με τον ανάλογο εξοπλισμό
  4. Περί εύρεσης χώρου για την στέγαση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κλειτορία
  5. Περί επανασκόπισης της μελέτης ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση των δυο εισόδων του περιφερειακού Κλειτορίας και των στάβλων κ. Αλεξάνδρας Βαγενά και του κ. Νικολάου Ράπτου

Αφού έγιναν οι εισηγήσεις και τα μέλη διατύπωσαν τις απόψεις τους, ΟΜΟΦΩΝΑ (με ψήφους 5 υπέρ και 0 κατά), πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Για το 1ο θέμα, «Περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ίδρυση της γαλακτοκομικής σχολής στην Κοινότητα Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων»

Να εισαχθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων προς συζήτηση, πρόταση για ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Κλειτορία, στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων, όπως αυτή διατυπώθηκε προεκλογικά από την παράταξη του νυν Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθανασίου Παπαδόπουλου,

Επιπλέον το Συμβούλιο Κοινότητας Κλειτορίας καλεί,

  • τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, να εισάγει την παραπάνω πρόταση προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να παρουσιαστούν και να συζητηθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δ.Ε. Κλειτορίας,
  • τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων να στηρίξουν και να υπερψηφίσουν την πρόταση αυτή που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας, θα τονώσει την οικονομία της και θα δώσει κίνητρο στα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο τους,
  • το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η ίδρυση της Επαγγελματικής Σχολής Γάλακτος στην Κλειτορία.
  • τους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια με όποιο τρόπο κρίνουν απαραίτητο, προκειμένου να στηριχθεί και να βρει ανταπόκριση  η συγκεκριμένη πρόταση.
  • τους κατοίκους ολόκληρου του Δήμου Καλαβρύτων και ιδιαίτερα της Δ.Ε. Κλειτορίας, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις ενισχύοντας τη φωνή μας προς την κατεύθυνση αυτή, συμμετέχοντας στη διαδικασία συλλογής υπογραφών σε σχετικό ΨΗΦΙΣΜΑ που θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και θα εκδοθεί για το σκοπό αυτό.

Για το 2ο θέμα, «Περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος αγοράς του πρώην Ειρηνοδικείου Κλειτορίας από τον Δήμο Καλαβρύτων»

  • Να προτείνει στο Δήμο να υποβάλει προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, έως και την 18η Μαρτίου 2021, για την απόκτηση του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Κλειτορίας, συνολικού εμβαδού οικοπέδου 908,62 τ.μ., που βρίσκεται εντός της Κοινότητας Κλειτορίας, εντός του οποίου υπάρχει κτίριο συνολικού εμβαδού 589,87 τ.μ., καθώς είναι το πλέον κατάλληλο κτίριο για την στέγαση όλων των υπηρεσιών του Δήμου που εδρεύουν στην Δ.Ε. Κλειτορίας (ΚΕΠ, Ληξιαρχείο, Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Δήμου Καλαβρύτων, Ανταποκριτές ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, Βοήθεια στο Σπίτι,ΤΟΕΒ, κτλ) χωρίς ο Δήμος μας να υποχρεούται να επινοικιάζει άλλους χώρους και να καταβάλει δυσβάστακτα μισθώματα.

Για το 3ο θέμα, «Περί ανάκλησης της αριθ. 4/2019 απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Κλειτορίας Περί εκμίσθωσης ακινήτου για την στέγαση των υπηρεσιών της Κοινότητας Κλειτορίας με τον ανάλογο εξοπλισμό».

Να εγκρίνει την εισήγηση του Προέδρου και να προτείνει την ανάκληση της με αριθμ. 4/2019 απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Κλειτορίας περί εκμίσθωσης ακινήτου, ιδιοκτησίας κ. Ασημάκη Μιχαλόπουλου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Κλειτορίας, με ποσό μηνιαίου μισθώματος 500,00€, για την στέγαση των υπηρεσιών της Κοινότητας Κλειτορίας και του ΤΟΕΒ με τον ανάλογο εξοπλισμό, για τους παρακάτω λόγους:

  • ο αναφερόμενος σκοπός εκμίσθωσης του ακινήτου, στην αριθμ. 230/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων «Περί μίσθωσης ακινήτου στην Κλειτορία για την στέγαση των υπηρεσιών της Δ.Ε. Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων, για την φιλοξενία του δημοτικού αρχείου της Δ.Ε. Κλειτορίας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για την εξυπηρέτηση των δημοτών της Δ.Ε. Κλειτορίας», δεν συνάδει με τους σκοπούς που αναφέρονται στην αριθμ. 4/2019 απόφασή του Συμβουλίου της Κοινότητας Κλειτορίας,
  •  ο ΤΟΕΒ έχει προβεί στην εκμίσθωση ακινήτου για την στέγασή του, το οποίο μετά από ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο,
  • το Συμβούλιο της Κοινότητας Κλειτορίας, με την από 08/02/2021 (Πρακτικό Νο 3)  απόφαση του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Αροανείου, έχει εξασφαλίσει χώρο για τις συνεδριάσεις του, καθώς σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, έπειτα από αίτηση του Προέδρου της Κοινότητας Κλειτορίας, ο ΤΟΕΒ παραχωρεί το χώρο του για τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Κλειτορίας και τέλος
  • σε συνδυασμό με την αριθμ. 2/2021 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κλειτορίας, «Περί πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος αγοράς του πρώην Ειρηνοδικείου Κλειτορίας από τον Δήμο Καλαβρύτων», δεν υπάρχει κανένας λόγος εκμίσθωσης ακινήτου στην Κοινότητα Κλειτορίας για την διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του οποίου απαιτείται μεγάλο κόστος.

Για το 4ο θέμα, «Περί εύρεσης χώρου για την στέγαση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κλειτορία»

  • Nα προτείνει στο Δήμο Καλαβρύτων να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραχωρηθεί το κτίριο του Αγροτικού Κτηνιατρείου που βρίσκεται στην Κλειτορία για να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εδρεύει στην Δ.Ε. Κλειτορίας.

Για το 5ο θέμα, «Περί επανασκόπισης της μελέτης ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση των δύο εισόδων του περιφερειακού Κλειτορίας και των στάβλων κ. Αλεξάνδρας Βαγενά και του κ. Νικολάου Ράπτου».

  • Να προτείνει την εκπόνηση νέας μελέτης από τον ΔΕΔΔΗΕ που θα προβλέπει την ηλεκτροδότηση της δημοτικής οδού που καταλήγει στον περιφερειακό Κλειτορίας, τμήματος του περιφερειακού Κλειτορίας και του στάβλου της κ. Αλεξάνδρας Βαγενά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
17 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.