ΚΕΡΤΕΖΗ: Εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή Αναγνώστη Στριφτόμπολα

Τιμήθηκε σήμερα Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 στην Κέρτεζη, ο ήρωας αγωνιστής του 1821 Δημήτριος (Αναγνώστης) Στριφτόμπολας, που έπεσε μαχόμενος στη μάχη του Λεβιδίου.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησαν ομιλίες από τον καθηγουμένο της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας π. Ευσέβιο και από τον Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρή, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ζαΐμης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών κα Χασαποπούλου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής και Χροιστίνα Αλεξοπούλου, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθαν. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων Θεοδ. Νασιώτης,  οι Αντιδήμαρχοι Σαμαρτζόπουλος και Μιχαλόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου κ Δουκλιάς, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, εκπρόσωποι Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Ο Αχαιός βουλευτής και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, που ήταν ο επίτιμος ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Επανάστασης Αναγνώστη Στριφτόμπολα δήλωσε: 

«Τιμάμε σήμερα τα 200 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Αχαιού αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Δημήτρη (Αναγνώστη) Στροφτόμπολα, στον τόπο που γεννήθηκε, στην Κέρτεζη των Καλαβρύτων.

Από τα ιστορικά και μαρτυρικά μας Καλάβρυτα στέλνουμε το μήνυμα ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί την αλάθητη πυξίδα των εθνών προς τη δόξα και ότι οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να ζήσουν τις ίδιες τραγωδίες. 

Εμείς, εδώ στα Καλάβρυτα, το γνωρίζουμε καλά και με στεντόρεια τη φωνή το μεταφέρουμε, με κάθε ευκαιρία, στη νέα γενιά…».

pic1

 

pic2

 

pic4

 

pic5

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.