Ενημερωτική συνάντηση γονέων στα Καλάβρυτα, για την αυτοεκτίμηση των παιδιών

Τα Δημοτικά Σχολεία Καλαβρύτων και Σκεπαστού, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού, μας προσκαλούν σε ενημερωτική συνάντηση προγράμματος παρέμβασης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας με θέμα: «Αυτοεκτίμηση: όταν τα παιδιά ζουν μέσα στην αποδοχή, νιώθουν δύναμη και πίστη στον εαυτό τους».

Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου από τις 4.30 έως τις 6.30 το απόγευμα, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καλαβρύτων και ομιλητές θα είναι οι: Ζορμπά Γιάννα, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Αχαΐας και Μπεκίρη Σταυρούλα, Κοινωνιολόγος

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει πως νιώθει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, τι είδους σχέσεις αναπτύσσει με τους άλλους γύρω του αλλά και πως αντιμετωπίζει αυτά που του συμβαίνουν στην ζωή είναι η αυτοεκτίμηση.

Οι γονείς, ως οι πιο σημαντικοί ενήλικες στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στην διαμόρφωση της εικόνας που θα σχηματίσει για τον εαυτό του. Άραγε:


Κάθε παιδί αξίζει μία οικογένεια _ Παιδικά Χωριά SOS

– Τι είναι αυτοεκτίμηση και πότε διαμορφώνεται;

– Ποιες συμπεριφορές των γονέων ενθαρρύνουν την αίσθηση της προσωπικής αξίας των παιδιών;

– Πότε η επιβράβευση ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση των παιδιών;

Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από συζήτηση και πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν και δικά τους ερωτήματα.

Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης στον Δήμο Καλαβρύτων με θέμα: «Τον εαυτό μου εξερευνώ και ανακαλύπτω…. θησαυρό».

Στο τέλος της συνάντησης, οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα
που πρόκειται να υλοποιηθεί σε παιδιά δημοτικού στα Καλάβρυτα.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com