Δώστε «ψήφο» στο Γυμνάσιο Κλειτορίας και στην καταπολέμηση της ψηφιακής έμφυλης βίας

Ο Δήμος Καλαβρύτων στηρίζει την πολύ σημαντική προσπάθεια της εικονικής μαθητικής επιχείρησης «Flying», του Γυμνασίου Κλειτορίας, που αναφέρεται στην καταπολέμηση της ψηφιακής έμφυλης βίας και μετέχει στο φετινό Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό του Junior Achievement Greece, με τίτλο «Καλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022».

Η ανάδειξη της καλύτερης εικονικής επιχείρησης γίνεται με διαδικτυακή ψηφοφορία, στην πλατφόρμα www.jagreece.org/promovoting, που θα είναι ανοιχτή έως την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Το έπαθλο για την «Εικονική Επιχείρηση» που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό και τις άλλες ομάδες είναι η απ’ ευθείας πρόκρισή της στις 10 καλύτερες Εικονικές Επιχειρήσεις της χρονιάς και τον Πανελλαδικό Τελικό του 2022.

Η εικονική μαθητική επιχείρηση του Γυμνασίου Κλειτορίας έχει τίτλο «Flying» (πέταγμα).

Η επιχείρηση δημιουργήθηκε από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κλειτορίας και αποτελεί μια κοινωνική επιχείρηση, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες νομικής βοήθειας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, σε κορίτσια και γυναίκες (ηλικίας από 12 ετών), θύματα έμφυλης ψηφιακής βίας. Η επιχείρηση πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο τη χειραφέτηση των ψηφιακών πολιτών και σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές/μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ενδυνάμωση των νέων και την πρόληψη της έμφυλης βίας στον κυβερνοχώρο.

Η δε διευθύντρια του Γυμνασίου Κλειτορίας Φωτεινή Δημακοπούλου, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί τα παιδιά και στο παρελθόν είχαν κάνει ένα πρότζεκτ για κάτι σχετικό, τη γυναικοκτονία, ενώ γενικότερα είναι μια γενιά που βιώνει τέτοια περιστατικά που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να εκτυλίσσονται γύρω μας».

Μέντοράς τους σ' αυτήν την προσπάθεια, είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας, ο οποίος επιχειρεί να εμπνεύσει τους μαθητές, στο πλαίσιο του νέου θεσμού Inspiring Mentoring, όπου προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο που έχουν αναλάβει μικρά, ακριτικά ή ειδικά σχολεία για να ενδυναμώσουν την προσπάθειά τους ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους «επιχείρηση».

«Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Junior Achievement Greece στο τέλος κερδίζουν βραβεία για την επιχειρηματική τους ιδέα. Εγώ αυτό που είπα στα παιδιά από την Κλειτορία, είναι ότι το βραβείο το κέρδισαν ήδη, από την άποψη ότι ευαισθητοποιήθηκαν για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, που είναι η έμφυλη ψηφιακή βία και επιπλέον κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και την απομονωμένη τοπική τους κοινωνία», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Δήμας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το καλύτερο promo video θα ανακοινωθούν σε online live event την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 16:00, που θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της ψηφοφορίας και τα social media του JA Greece.  

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com