Χ. Μπονάνος: Δεν κατατέθηκε πρόταση για αναβάθμιση κτιριακών υποδομών του 3/θεσιου Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων

Προσωπικές επιστολές στις οποίες αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το 3/θεσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων, από τα οποία δεν προκύπτει εμπλοκή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στους βουλευτές Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, οι οποίοι πρόσφατα εξέδωσαν ανακοίνωση εστιάζοντας στις κτιριακές ελλείψεις του Νηπιαγωγείου.

Ο κ. Μπονάνος, στην επιστολή τους προς τους βουλευτές παραθέτει τα εξής στοιχεία:

«Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014 -2020 συμπεριλαμβάνεται άξονας που αφορά την Εκπαίδευση. Όσες προτάσεις υποβλήθηκαν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020 εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν, κάτι που γνωρίζει ο Δήμος Καλαβρύτων από τη συμμετοχή του, καθώς ένα από τα ενταγμένα έργα είναι και η «Προμήθεια Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού για την αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων». Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά το 3/θεσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων δεν υπήρξε υποβολή φακέλου για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της εν λόγω πρόσκλησης.

Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που είχαν παρουσιαστεί σε σχολικά συγκροτήματα και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας), στις 2 Δεκεμβρίου 2019 άνοιξε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τίτλο «Υποδομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Η πρόσκληση είχε ως αποδέκτες (δυνητικούς δικαιούχους) τους 19 Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, τις “Kτιριακές Yποδομές A.E”, καθώς επίσης το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2019 με ημερομηνία λήξης την 30η Απριλίου 2020. Καθώς όμως παρατηρήθηκε μικρή ανταπόκριση εκ μέρους των δυνητικών δικαιούχων δόθηκαν δύο ακόμη παρατάσεις εκ των οποίων η τελευταία εξέπνευσε την 30η Οκτωβρίου 2020 , για την καλύτερη προετοιμασία των δικαιούχων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρότασης κατατέθηκαν τρεις προτάσεις χρηματοδότησης προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π, οι οποίες στο σύνολό τους εγκρίθηκαν και εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ, όπως και η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων.

Τα παραπάνω αποτελούν πλήρη και σαφή στοιχεία σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που τηρούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020. Σε περίπτωση που ο Δήμος Καλαβρύτων έχει απευθυνθεί εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα προς άλλους φορείς διεκδικώντας χρηματοδότηση από άλλες πηγές για το 3/θεσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων, είναι κάτι που μόνο ο Δήμος Καλαβρύτων γνωρίζει».

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας σημειώνει προς τους βουλευτές: «Από τα στοιχεία που αναλυτικά σας κατέγραψα, είναι φανερό ότι δεν είχατε σφαιρική πληροφόρηση για το 3θέσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων», δηλώνει διαθέσιμος για κάθε πρόσθετο στοιχείο και κλείνοντας επισημαίνει:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποδείξει στην πράξη ότι μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στηρίζει την εκπαίδευση με υποδομές, ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αρκεί να κατατίθενται αντίστοιχα αιτήματα που να συνοδεύονται από οικονομικά μεγέθη και στοιχεία που καταδεικνύουν τη σκοπιμότητα και ωριμότητα για την υλοποίησή κάθε έργου».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com