ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, για την αποφυγή λανθασμένων ενεργειών των παιδιών.

Ανακοίνωση με σκοπό την ενημέρωση των γονιών για την αποφυγή τυχόν λανθασμένων ενεργειών των παιδιών, απέστειλε η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων κ. Πηνελόπη Τσουρούτη:

Αγαπητοί γονείς,

Ζούμε πια σε μία νέα ψηφιακή εποχή και αποτελεί χρέος όλων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στη σωστή χρήση του διαδικτύου και την τήρηση των κανόνων που διέπουν αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι η σωστή συμπεριφορά ισχύει και στο διαδίκτυο.

Σας ενημερώνουμε ότι υπέπεσε στην αντίληψή μας πως κάποιοι από τους μαθητές βιντεοσκοπούν/φωτογραφίζουν μέρος των διαδικτυακών μαθημάτων και διαδίδουν βίντεο ή φωτογραφίες μέσω των κινητών τους ή το κρατούν για προσωπική τους χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η πράξη είναι παράνομη σύμφωνα με την εγκύκλιο υπαιθ 155692/ΓΔ4/7-11-2020. Η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει: 

«… Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις …»

Παρακαλούμε να αποτρέπετε τα παιδιά σας να προβαίνουν στις παραπάνω ενέργειες και να τα συμβουλεύσετε αν έχουν ήδη προβεί σε κάποια/ες από τις παραπάνω ενέργειες να διαγράψουν τα σχετικά αρχεία και σε καμία περίπτωση να μην τα διαδώσουν μέσω κινητών ή κοινωνικών δικτύων.

Ενημερώνουμε ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε καταγγελία, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι σε θέση να παρακολουθήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη και να καταλήξει στην πηγή από όπου προήλθε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Τσουρούτη Πηνελόπη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
14 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.