Όλα τα τελευταία νέα σήμερα | Blogview

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, όσοι είναι κάτοχοι δύο ΙΧ αυτοκινήτων δεν δικαιούνται επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (ακόμη και αν έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας). Ειδικότερα, εξαιρούνται «τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ.

Από την εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης ΜΕΤΡΟΝ πραγματοποιήθηκε μελέτη που αφορά την αποτύπωση και ανάλυση του κυκλοφοριακού περιβάλλοντος της πόλης των Καλαβρύτων, με τρόπο που θα επιτρέπει στο Δήμο να ελέγχει και να αξιολογεί εναλλακτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση επί μέρους θεμάτων που ανακύπτουν.

Από τον φωτογραφικό φακό του panagiotis alexopoulos ο Χελμός σήμερα…+2cm χιόνι +1c Καλημέρα!! Να είναι καλά ο Παναγιώτης που με τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες του δίνει και σήμερα εικόνες από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, συνεχίζοντας την μακρά της προσπάθεια στην ανάδειξη και διάχυση της λαϊκής  παράδοσης του τόπου μας, έχει την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στην πρώτη παρουσίαση της Βιβλιογραφικής και μουσικής συλλογής με τίτλο:

 «Τα Καλαβρυτινά… με το νερό τ’ αθάνατο…»,

Μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής που περιείχε, χθες την ήττα των Καλαβρύτων από το Σαλμενίκο και σήμερα την ισοπαλία του Σκεπαστού  με τις Καμάρες, οι δυο τοπικές ομάδες βρίσκονται στην 12η και 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα αντίστοιχα.

H δημοσιογραφική έρευνα της διαΝΕΟσις χαρτογραφεί πρότυπα σχήματα συνεργατικότητας που αναπτύσσονται πάνω στα ερείπια των παλιών συνεταιρισμών και προκαλούν ένα νέο, ελπιδοφόρο κύμα ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο.

Εκδήλωση με θέμα "74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" διοργανώνει η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας από κοινού με την Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

Στις κάλπες οι εκλογείς για τις επαναληπτικές εκλογές που αφορούν τους δύο φιλαλίστ για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Γεννηματά και Ανδρουλάκης είναι τα δυο ονόματα από τα οποία έχουν να επιλέξουν τον αρχηγό οι ψηφοφόροι. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν λάβει μέρος και στην συνολική ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής.

Τι αλλάζει στην Ιατρική Εκπαίδευση; Πως θα επικαιροποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ειδικευόμενων γιατρών; Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των Εκπαιδευτικών Κέντρων; Τι ρόλο θα παίξουν οι Επιστημονικές Εταιρείες, ο Ε.Ο.Φ και ο ΣΦΕΕ; Αναλύει ο Κωνσταντίνος Μάρκου, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. 

Ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και το Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων 
 
Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι
   

Διαβάστε το μήνυμα του Βοηθού Δημάρχου για Θέματα Παιδείας και προέδρου των σχολικών επιτροπών κ. Νίκου Μαγκαφά για τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ

Δελτίο Τύπου απέστειλε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, αναφορικά με τη συμμετοχή της στο εθνικό πένθος για την τραγωδία στη Δυτική Αττική.

Μεσίστιες όπως αναφέρει το δελτίο κυματίζουν οι σημαίες στην Περιφέρεια, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης, καλεί όλα τα μέλη του σε κοινοτικό συμβούλιο αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 21.30 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Δάφνης θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Λαζουρά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων για την υλοποίηση της υπόσχεσης  (έστω και καθυστερημένα ) καταβολής χρηματικού ποσού 1000 ευρώ στην μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου της ΤΚ Δάφνης Κωνσταντίνου Λαζανά.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις όπως αποτυπώνεται από το φακό του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ στο 42ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού Κορίνθου Αθηνών σήμερα το πρωί, μετά τη θεομηνία που χτύπησε λίγο μετά τις 6.00 π.μ. τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Δόθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων η Πρόσκληση και το Πρόγραμμα για την Εκδήλωση Μνήμης των εκτελεσθέντων κατοίκων των χωριών Άνω και Κάτω Ζαχλωρούς, από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

Ακολουθεί η πρόσκληση και το πρόγραμμα:

Συναυλία του Χρήστου Λεοντή, 3ος Δρόμος Θυσίας και εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα. “Κάθε χρόνο, το Δεκέμβρη, τα Καλάβρυτα, σας καρτερούν”.