Τα νέα των Συλλόγων

Με την ευκαιρία της αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου σε κεντρικό κτήριο στην πλατεία Καλαβρύτων από συλλόγους της περιοχής μας , η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ καλεί όλους τους συμπατριώτες μας να λάβουν μέρος σε αυτήν.

Δώστε αίμα , σώστε ζωές .

Πριν από μερικούς μήνες, η επιθυμία της διοίκησης και των αθλητών της Α.Ε. Καλαβρύτων για να προσφέρουν για πρώτη φορά σαν σωματείο αίμα, συνέπεσε χρονικά με την ανάλογη δράση για την τράπεζα αίματος που δημιούργησε η ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας.

Σύλλογος Καλαβρυτινῶν Πειραιῶς μέ τήν ἱστορική Μονή τῆς Ἁγίας Λαύρας Καλαβρύτων, ὡς συνέχεια τοῦ χρέους τους, θά πραγματοποιήσουν καί ἐφέτος τήν 30 Μαΐου 2017, ἡμέρα Τρίτη καί ὥρα 11:30 π.μ. ἱερό Μνημόσυνο ὑπέρ τοῦ Ἐθνεγέρτου ἀοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ.

Μετά από την εκτός έδρας ήττα του (με 3,5-0,5) από τον Σκακιστικό όμιλο Πάτρας (ΣΟΠ), ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), αποχαιρέτισε (Κυριακή 14/5/2017) το Κύπελλο Ελλάδος (Όμιλος ΕΣΣΠ).

Στα πλαίσια του αγώνα μας για τη διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, απηύθυνε σαφές ερώτημα προς τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να τοποθετηθούν ξεκάθα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1445 Β΄) η Υπουργική Απόφαση 45231/20-4-2017, με την οποία καθορίζονται οι επιχειρηματίες που υποχρεούνται να αποδέχονται κάρτες στις συναλλαγές τους

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τη δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 7

Μια πανδαισία Χρωμάτων και Χορευτικών το βράδυ της Πρωτομαγιάς, στο ΊΣΩΜΑ ΑΧΑΙΑΣ,όπου και τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, για ακόμη μια φορά εντυπωσίασαν και "έβαλαν" με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την "Πινελιά

ΜΑΝΕΣΙ 1982

Ήταν η μεγάλη εβδομάδα, πριν τις 18 Απριλίου 1982, ημέρα του Πάσχα και γύρω από ένα μικρό τραπέζι στο μικρό καφεπαντοπωλείο του Δημητράκη Μαντά έπιναν το ουζάκι τους μια παρέα με νέους του χωριού.

Οι δεκάδες χιλιάδες Καλαβρυτινοί της επαρχίας μας που ζουν στην Αθήνα, θα μπορούσαν κάτω από άλλες συνθήκες να δίνουν με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Αθήνας, άλλη δυναμική. Δυστυχώς η ανταπόκριση εξακολουθεί να είναι ασθενική.

Ο Σύλλογος Κρυονεριτών "Η Αγία Παρασκευή", προσκαλεί όλους τους συγχωριανούς και φίλους του χωριού μας, την Κυριακή 30 Απριλίου το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού μας, να υποδεχτούμε το Μάη διασκεδάζοντας, με μουσική, κέφι, χαρά, "Μια μπουκιά και ένα ποτήρι".

"Ελλάδα Παντού" ήταν το σύνθημα που επικράτησε στην Πόλη της Ρουμανίας ,Pitesti,όπου ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Τουλίπας.

Αύριο αναχωρούν για την Ρουμανία, εκπροσωπώντας της Ελλάδα,αντιπροσωπεία των Χορευτικών του Παγκακαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας,σε Φεστιβάλ που διοργανώνεται, για την Γιορτή της Τουλίπας,ένα Φεστιβάλ που γίνεται πολλά συνεχόμενα χρόνια.
Οι Φουστανελοφόροι μας θα εκπροσωπήσουν τιμητικά της Ελλάδα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Τιμητική εκδήλωση για τον Κερτεζίτη Οπλαρχηγό του 1821 Αναγνώστη Στριφτόμπολα, που έπεσε μαχόμενος στη μάχη του Λεβιδίου, οργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κερτεζιτών "Ο Στριφτόμπολας", στις 6 Μαΐου 2017 στην Κέρτεζη.

Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη!

Σας περιμένουμε στο χωριό μας, να περάσουμε μαζί τις Aγιες μέρες του Πάσχα, να συναντηθούμε. να ανταλλάξουμε απόψεις και να του δώσουμε εικόνα χαράς και ζωντάνιας.

Την ξεκαρδιστική κωμωδία «ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ»ζωντάνεψε η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Σκεπαστού με δύο επιτυχημένες παραστάσεις την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στο πολιτιστικό κέντρο.

Στις επετειακές εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου συμμετείχε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών.

Δελτίο τύπου για τα σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων αντίστοιχα, εξέδωσε η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος και η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Σκεπαστού, σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ», την κινηματογραφική μεταφορά της θεατρικής επιτυχίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου « Η Ρένα Εξώκειλε» με τη  σκηνοθετική καθοδήγηση του

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βαθιά συγκίνηση, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις  από 24 έως 26 Μαρτίου 2017, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πόλη όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία το 1814, στην Οδησσό της Ουκρανίας και είναι στ

Έχει πλέον καθιερωθεί, αντιπροσωπείες καλαβρυτινών συλλόγων, κάθε 25η Μαρτίου να ανοίγουν τις παρελάσεις σε μεγάλες πόλεις.

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά "Αγ.Λαύρα", άνοιξε και φέτος όπως κάθε χρόνο, την παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά.

Όπως είχαμε γράψει σε άρθρο μας από τις 15 Φεβρουαρίου 2017 (διαβάστε εδώ), το Σάββατο και την Κυριακή, 18 και 19 Μαρτίου, με την αιγίδα και την αμέριστη