Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑζω» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πατρών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑζω».

Στο «ΣΤΕΓΑζω» έχουν δικαίωμα συμμετοχής γυναίκες και άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που ανήκουν στην ευπαθή κοινωνικά ομάδα των αστέγων και πληρούν αθροιστικά τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην αναλυτική πρόσκληση.

«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, στόχος τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, είναι να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες αστέγων για να αντιμετωπιστεί η πιο ακραία μορφή ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Όπως ήδη έχω ξαναπεί , η φιλοσοφία του προγράμματος δεν είναι μόνο να βρεις ένα "κεραμίδι" και ένα κρεβάτι σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να τους στηρίξεις, ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και σιγά-σιγά να επανενταχθούν στην κοινωνία».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα καλύψει τις δαπάνες για τη στέγαση, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την οικοσυσκευή, την ένδυση – υπόδηση, την διατροφή και την μετακίνηση 25 συμπολιτών μας που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Επιπλέον, ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λπ.) θα υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και την ένταξη τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά συμμετοχής γίνονται δεκτές από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Βότση 34, 1ος όροφος, καθημερινά από την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρες 09:00 – 12.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610-320602. Πληροφορίες και υποδοχή αιτήσεων: κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑζω» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» (Δράσεις Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12) και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.