Για να σταματήσουν να φεύγουν οι επιχειρήσεις και τα παιδιά μας (Του Γιώργου Κουτρουμάνη)

Το κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass στην Κάτω Αχαϊα συνιστά μια ακόμη δραματική υπενθύμιση ότι το υφιστάμενο, δυσμενές, φορολογικό περιβάλλον συνεχίζει να διώχνει επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με άμεσες επιπτώσεις μεταξύ των άλλων, την απώλεια θέσεων εργασίας και την επιδείνωση του ασφαλιστικού μας συστήματος.
Η τοξική υπερφορολόγηση, εμμονή της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σπρώχνει στην πόρτα της εξόδου και τις τελευταίες μονάδες (ενός διαρκώς συρρικνούμενου παραγωγικού ιστού) που έχουν απομείνει στη χώρα μας. Όμως, είναι πλέον καιρός αυτό το κύμα φυγής να σταματήσει.
Είναι κοινή διαπίστωση και ταυτόχρονα συνιστά επιτακτική ανάγκη η καταστροφική αυτή πορεία αρχικά να αναχαιτιστεί, ώστε στη συνέχεια να στραφούμε σε μια διορθωτική κατεύθυνση με αναπτυξιακό προσανατολισμό.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί το αυτονόητο είναι μια οικονομική πολιτική που θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα, με βασικούς άξονες τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και την παράλληλη χορήγηση κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων.
Αυτήν ακριβώς την πολιτική προκρίνει η Νέα Δημοκρατία και θα την εφαρμόσει ως κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε η πατρίδα μας να βγει από το σημερινό τέλμα και να εισέλθει σε μια περίοδο ανόρθωσης.
Χρειαζόμαστε πολλές και καλύτερες δουλειές, έχοντας στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας, όχι μόνο καμία βιομηχανική μονάδα να μην κλείνει για να μεταφέρει την παραγωγή της εκτός Ελλάδας, αλλά η χώρα μας εκμεταλλευόμενη και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στο διεθνές περιβάλλον να γίνει πόλος έλξης καινοτόμων επενδύσεων. Μόνο έτσι, θα δημιουργηθούν χιλιάδες και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας.
Με στοχευμένο προσανατολισμό και με ένα ρεαλιστικό τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την οικονομική ανάταξη της χώρας μας.
Γιατί αξίζουμε και μπορούμε να κτίσουμε όλες και όλοι μαζί μια καλύτερη Ελλάδα, με αφετηρία μας τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

ΣΣ: Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είναι Ορκωτός Ελεγκτής και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας.
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.