ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Μουσείο ολοκαυτώματος- Ας γνωρίζουμε κάτι...

Μέρες που είναι! Καλό θα είναι να γνωρίζουμε περισσότερα για την Γερμανία και ειδικότερα για την πόλη του Βερολίνου και τα μνημεία της.

Τα γνωστά μνημεία στο Βερολίνο είναι: Ζωολογικός κήπος του Βερολίνου, Πύλη του Βρανδεμβούργου, Γερμανικό Κοινοβούλιο - Ράιχσταγκ,Τείχος του Βερολίνου, Αλεξάντερπλατζ, Καθεδρικός του Βερολίνου, Μουσείο της Περγάμου, Ποτσντάμερ Πλατς, Νησί των Μουσείων, Σημείο Ελέγχου Τσάρλι, Ναός της Μνήμης του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου, Μπέμπελ Πλατς, Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ, Μουσεία για παιδιά στο Βερολίνο, Κόκκινο Δημαρχείο και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Στο τελευταίο πρέπει να μείνουμε λίγο περοσσότερο γιατί μάλλον θα αποτελέσει το επίκεντρο κάθε επισκέπτη, ο οποίος μάλιστα θα έχει φτάσει εκεί από μαρτυρική πόλη της Ευρώπης.

Το Μάιο του 2005 στην 60η επέτειο από την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος και το τέλος του β΄παγκοσμίου πολέμου η πόλη του Βερολίνου αφιέρωσε το μνημείο του ολοκαυτώματος στη μνήμη των δολοφονημένων Εβραίων από τις δυνάμεις του Χίτλερ. Το μνημείο αποτελείται από 2711 πέτρινους πλίνθους τα οποία δεν έχουν επιγραφές όπως ονόματα ημερομηνίες. Στο σύνολο τους δημιουργούνε ένα μοτίβο σαν κυματισμό. Το μνημείο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Peter Eisenman. Έχει δεχθεί πολλές κριτικές αλλά το σύνολό τους θεωρείται ότι πέτυχε το σκοπό του. Το μνημείο μπορεί να το επισκεφθεί κανείς μέρα ή νύχτα και οποιαδήποτε ώρα. Ένα υπόγειο γραφείο πληροφοριών βρίσκεται στη βάση του μνημείου και προσφέρει ιστορίες από οικογένειες που αντιμετώπισαν την οργή των Ναζί. 

Τώρα που ξέρουμε κάτι, μπορούμε αν χρειαστεί, να δώσουμε πληροφορίες σε δικούς μας ανθρώπους ,που μπορεί ξαφνικά να βρεθούν σε Γερμανικό έδαφος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.