Βαλτώνει η μεταφορά των μαθητών,χάνεται πολύτιμος χρόνος!

Παρά την όντος έγκαιρη προσπάθεια που η περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας είχε κάνει, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μάλλον ''κολλάει''.

Ο αρμόδιος φορέας για την τακτοποίηση της ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο είναι οι κατά τόπους περιφέρειες.Για το λόγο αυτό η Π.Δ.Ε στις 25 Μαΐου του 2014 ,πριν δηλαδή από την λήξη της προηγούμενης χρονιάς, είχε φροντίσει και πραγματοποίησε διεθνή τακτικό διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός αυτός δεν καρποφόρησε λόγω διαφόρων γραφειοκρατικών εμποδίων που σε άλλες περιπτώσεις ήταν πραγματικά και σε άλλες αναφέρονταν στο ''γράμμα του νόμου''.

Στην συνέχεια νέος διαγωνισμός έγινε στις 25 Αυγούστου τα αποτελέσματα του οποίου λόγω της απαιτούμενης έγκρισης του, από ανώτερα όργανα,δεν πρόκειται να τελειώσει οριστικά πριν το τέλος του 2014 περίπου.

Η δυνατότητα που είχε η Π.Δ.Ε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ήταν η προκήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού ο οποίος πραγματοποιήθηκε την 6/9.

Από το σημείο αυτό μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο χρόνος είναι πια πολύ μικρός και οι διαδικασίες που απαιτούνται πολλές.

Το μόνο θετικό και ενώ ο πρόχειρος διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη(ΑΠΟΣΦΡΆΓΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ) ,είναι ότι όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν αφορούν την οικονομική επιτροπή της ΠΔΕ και υπηρεσίες της. Συνεπώς ακόμα και τώρα πρέπει να γίνουν οι κατά το δυνατόν ταχύτερες ενέργειες ώστε να μην χαθεί στιγμή.

Οι γονείς σε αρνητική περίπτωση θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην επώδυνη απουσία των παιδιών τους από το σχολείο ή από την υπερπροσπάθεια σε χρόνο και χρήμα για να τα μεταφέρουν οι ίδιοι,όσοι μπορούν

Θ.Παπαδόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.