Τσακάλια κάνουν "επιδρομές" στα ορεινά της Αχαΐας.

Τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους της ορεινής Αχαΐας έχουν σκορπίσει τα τσακάλια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετό καιρό, πραγματοποιώντας επιδρομές και σκοτώνοντας δεκάδες αιγοπρόβατα. Τα πρώτα κρούσματα εμφάνισης τσακαλιών και θανάτωσης ζώων έγιναν στην περιοχή του ορεινού Ερύμανθου, αλλά και στα Καλάβρυτα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κτηνοτρόφους που βλέπουν τα αγρίμια να είναι διαρκής απειλή, κυρίως, για τα αιγοπρόβατά τους.
Το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό έχει κάνει τους κτηνοτρόφους κυριολεκτικά να χάσουν τον ύπνο τους και να προσπαθούν οι ίδιοι με κάθε τρόπο να προστατεύσουν την περιουσία τους, που επί τον πλείστο προέρχεται από την εκτροφή αιγοπροβάτων.

Την αγωνία, αλλά και τον φόβο των κτηνοτρόφων μετέφερε και ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης, ο οποίος κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής από τις επιδρομές των άγριων ζώων.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση κτηνοτρόφου στην ορεινή Δυτική Αχαΐα, ο οποίος μέσα σε μία εβδομάδα έχασε 30 ζώα από το κοπάδι του. Όπως επισημαίνει, ο κ. Λαλιώτης, θα πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα για τον έλεγχο και τον περιορισμό του πληθυσμού τους, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται είναι ανεξέλεγκτος, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους της Αχαΐας.


«Άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στα όρια της οικονομικής απόγνωσης και οποιαδήποτε νέα συρρίκνωση του εισοδήματός τους θα τους απομακρύνει οριστικά από το επάγγελμά τους. Αφενός, η Πολιτεία οφείλει να τροποποιήσει τη διάταξη του ΕΛΓΑ που αφορά την αποζημίωση των κτηνοτρόφων από επιδρομές άγριων ζώων, καθώς μέχρι σήμερα προβλέπεται αποζημίωση μόνο για ομαδικές «εξοντώσεις» (άνω των τεσσάρων ζώων), ενώ πρέπει σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες να περιοριστεί και να ελεγχθεί ο πληθυσμός των άγριων τσακαλιών που στις περιοχές τις δικές μας δεν έχουν φυσικό εχθρό», τόνισε ο κ. Λαλιώτης.

ΠΗΓΗ:kalavritanea.blogspot.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.