Το τρενάκι του Βουραικού στο σχέδιο «Σιδηρόδρομος και Πολιτισμός» από τον Ο.Σ.Ε

Στην εφαρμογή του πλαισίου δράσης «Σιδηρόδρομος και Πολιτισμός» που έχει αποφασισθεί από τον ΟΣΕ, εντάσσονται και πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την επισκευή και αποκατάσταση παλαιού τροχαίου υλικού, που είτε θα εκτεθεί ως μουσειακό έκθεμα, είτε θα δοθεί στην κυκλοφορία σε εκδρομικούς συρμούς, που θα δρομολογηθούν, μεταξύ άλλων, και στο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Ο ΟΣΕ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου, ολοκλήρωσε την καταγραφή αυτού του υλικού που έχει ιστορική και τεχνολογική αξία.

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσεκτική αξιολόγησή του, με σκοπό την επισκευή και αποκατάστασή του. Κατά προτεραιότητα αντικείμενο της αξιολόγησης αυτής, η οποία θα περιλαμβάνει και προσεγγιστική οικονομική αποτίμηση των απαραίτητων εργασιών, θα είναι εκείνο το παλαιό τροχαίο υλικό που μπορεί να ενταχθεί στις ακόλουθες κατηγορίες:

Α. Τροχαίο υλικό, το οποίο θα πρέπει να εκτεθεί στο υπό δημιουργία Σιδηροδρομικό Μουσείο του ΟΣΕ, που θα στεγασθεί στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Πελοποννήσου.

Β. Τροχαίο υλικό, το οποίο θα περιέλθει σε λειτουργική κατάσταση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την σύνθεση συρμών, που θα δρομολογηθούν σε επιλεγμένες διαδρομές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, στο πλαίσιο θεματικών – τουριστικών εκδρομών στις κάτωθι περιοχές:

  • Πελοπόννησος ( Μετρικό Δίκτυο)
  • Οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων
  • Πήλιο
  • Κοιλάδα του Νέστου
  • Θεσσαλία (Μετρικό Δίκτυο)

 

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων θα αναζητηθούν πόροι και από επιχειρήσεις μέσω του θεσμού της «υιοθεσίας» παλαιού τροχαίου υλικού, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Από το kleitorianews

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.