Το θεατρικό εργαστήρι του ΚΔΒΜ Καλαβρύτων, στο 13ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου

Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΚΔΒΜ Δήμου Καλαβρύτων με την παράσταση «Ζωή σαν Κωμωδία…» συμμετέχει στο 13 ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ,που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κορινθίων και το Κορινθιακό Θέατρο << Βασίλης Ρώτας>> στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 21.00.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΚΔΒΜ Δήμου Καλαβρύτων αξιολογήθηκε και επιλέχτηκε από την οργανωτική επιτροπή στα 10 πρώτα σχήματα που θα διαγωνιστούν ,από τα 28 που δήλωσαν συμμετοχή στο 13 ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, αυτό και μόνο αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία:

 

Σκηνικά-Κοστούμια:

Θωμάς Κολοβός

 

Όλα τα μέλη της ομάδας

 

Επιμέλεια κειμένων:

 

Θωμάς Κολοβός

 

Μετάφραση κειμένων του Αριστοφάνη:

 

 

Κώστας Τοπούζης

 

Μουσική Επιμέλεια:

 

Ηχητικά-Φωτισμός:

 

Επιμέλεια αφίσας και προγράμματος:

 

Υπεύθυνος ΚΔΒΜ
Δήμου Καλαβρύτων:

 

Αναστασία Σταυράκη

 

Γεώργιος Αναγνωστόπουλος

 

 

Θωμάς Κολοβός

 

 

Ιωάννης Σουλές

 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Σταυρούλα Γαντζούδη

Ανδριάνα Γουλιμή

Βασιλική Καρτσιούκα

Θεοδώρα-Μαρία Κουμή

Ελένη Μουρτίκα

Αικατερίνη Μπαμπαράκου

Θεοδόσης Παναγόπουλος

Ευτυχία Παπαναγιώτου

Αλέξιος Ρέλλος

Ματίνα Τσαβαλά

 

Ευχαριστούμε το Δήμο Καλαβρύτων, τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων, Το Σχολικό Συγκρότημα Ευσέβιος Κηπουργός, Το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου και ιδιαίτερα το Διευθυντή του Επαμεινώνδα Δούλο, το Hotel&SpaΦιλοξένια, την Ταβέρνα «Αυλή», το φωτογραφείο Θεοφάνη Παπαγεωργίου και τις οικογένειες Γεωργίας Τζηρίτη, Θεοφάνη Αστερή, Θεοδώρου Χαλμούκη και Ζαχαρία Μιχαλόπουλου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

 

Το κείμενο της παράστασης αποτελεί σύνθεση αποσπασμάτων τριών κωμωδιών του Αριστοφάνη και σκηνών που γράφτηκαν με την μέθοδο του DevisedTheater μέσω αυτοσχεδιασμών που πραγματοποιήθηκαν από τα μέλη της ομάδας. Βασικό άξονα της δουλειάς μας αποτέλεσε η ανάδειξη της διαχρονικότητας τόσο των θεμάτων, όσο και των ίδιων των κειμένων του Αριστοφάνη, μέσω της οποίας αναδεικνύεται με τη σειρά της η τάση της ιστορίας να επαναλαμβάνεται.

Με αφετηρία το αναγνωστήριο μιας βιβλιοθήκης ξεκινά ένα ταξίδι σε διαφορετικές περιόδους της Ελληνικής ιστορίας και μέσα από κωμικά στιγμιότυπα παρακολουθούμε την προσπάθεια των γυναικών αρχικά για την ισότητα, στη συνέχεια για την επικράτηση και τέλος για την ολοκληρωτική εξόντωση των αντρών. Ακολουθώντας μια θεματικά ανάλογη πορεία μέσα από τρεις κωμωδίες του Αριστοφάνη μοιραζόμαστε με τους θεατές τον θαυμασμό μας, για το πνεύμα και την ικανότητα του μεγάλου Κωμικού ποιητή να συλλαμβάνει και να καυτηριάζει τον παραλογισμό της ανθρώπινης φύσης, καθώς και τον προβληματισμό μας σε σχέση με την αδυναμία του ανθρώπου να ξεφύγει από αυτήν.

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Η ιστορία μας ξεκινά με την έρευνα μιας δημοσιογράφου πάνω στις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στην ελληνική επαρχία κατά την περίοδο του μεσοπολέμου. Ανακαλύπτει την προσπάθεια ομάδας προσφύγων να πετύχει καλύτερη αντιμετώπιση από τους άντρες μέσω των μηνυμάτων που περνάει το έργο του Αριστοφάνη και παρακολουθούμε την πρόβα που αυτές πραγματοποιούν στην πρώτη σκηνή της κωμωδίας Λυσιστράτη.

Στη συνέχεια η ηρεμία του αναγνωστηρίου ταράζεται από την άφιξη τριών μελών ενός θιάσου, που ο καθένας και η καθεμιά τους έχει μια δική του αντίληψη για την τέχνη, την οποία σκοπεύει να υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσεως. Μέσα από τη φαντασία του απελπισμένου σκηνοθέτη ταξιδεύουμε στην εποχή που το θέατρο και η ζωή ήταν πιο απλά, αλλά το όνειρό του μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν μια ηθοποιός αποφασίζει, με όχημα την κωμωδία Εκκλησιάζουσες, να σφετεριστεί την ηγεσία του θιάσου του.

Τέλος, παρακολουθούμε τη συνέλευση και τις εκλογές του συλλόγου των εργαζομένων της βιβλιοθήκης. Η υπεύθυνη της γραμματείας έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την εξουσία και να υπερισχύσει των αντιπάλων της. Για να το καταφέρει δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, προκαλώντας πανικό στις καθαρίστριες. Μετά την ολοκληρωτική της επικράτηση το γιορτάζει επιβάλλοντας στους υπόλοιπους να λάβουν μέρος σε μια επινίκια, χωρίς πρόβες, παράσταση αποσπάσματος της κωμωδίας Θεσμοφοριάζουσες.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.