Το... "παράπονο" της Προέδρου του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας κας Κατερίνας Ασημακοπούλου

Ένα "παράπονο" εξέφρασε η Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας κα Κατερίνα Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, που έγινε την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο "Αστηρ" Πάτρας. (διαβάστε εδώ).

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κα Ασημακοπούλου, έδωσε έμφαση στο γεγονός οτι δε συμπεριελήφθη, δυστυχώς, πέρυσι, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων το φημισμένο ανά την επικράτεια και όχι μόνον, Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, για λόγους που ήταν πέρα και πάνω από το Σύλλογο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Πρόεδρος, για πρώτη φορά, κατά τα τελευταία έτη της κρίσης, οι τοπικοί φορείς (δηλ. Δήμος Καλαβρύτων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), δε συνέβαλαν, μέσω σχετικής επιχορήγησης, στην εν λόγο δράση, με συνέπεια να καταστεί αδύνατη η πραγματοποίησή της. 

Ουσιαστικά ως νέα πρόεδρος, ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα από αυτή τη δυσχερή εξέλιξη και ταυτόχρονα, προβληματίστηκα βαθύτερα με το γεγονός ότι οι φορείς δεν καταδέχτηκαν καν να μας απαντήσουν, έστω και αρνητικά στο σχετικό αίτημά μας... τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι,

Γνωρίζοντας πλέον τα νέα δεδομένα, οφείλω να σας πληροφορήσω, πως φέτος θα πραγματοποιηθεί ούτως η αλλιώς το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, καθώς αποτελεί μία από τις κορυφαίες πολιτισμικές εκδηλώσεις της χώρας μας, με επίκεντρο τα Καλάβρυτα, που κατορθώνουν επιτυχώς να διατηρήσουν ζωντανή την παραδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, που συχνά στις μέρες μας επικαλύπτονται βίαια από δυτικότροπες τάσεις.

Ως εκ τούτου το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, λειτουργεί και ως υψηλών προδιαγραφών "επικοινωνιακό εργαλείο" των Καλαβρύτων και κατ' επ'εκταση της Αχαΐας με την υπόλοιπη Ελλάδα, πολλαπλασιάζοντας παράλληλα την αναγνωρισιμότητα της περιοχής μας. Τα πολλαπλά ωφέλη είναι αναρίθμητα, που σημαίνει ότι φέτος ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με όλους όσους οραματίζονται έναν πολιτισμό υψηλού επιπέδου, πιστεύουν στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της περιοχής. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι, η πολυσχιδής δράση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας. Βεβαίως, χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων, Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, κυρίως, των μελών και φίλων του Συλλόγου.  

Όπως είπε στο ΚαλαβρυταΝετ η κ. Ασημακοπούλου, τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγ. Αλεξόπουλος που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της κοπής της πίτας, υποσχέθηκαν ότι φέτος ο Σύλλογος, θα έχει τόσο την ηθική, όσο και την υλική στήριξη και από το Δήμο Καλαβρύτων και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το ΚαλάβρυταΝετ θα βρίσκεται δίπλα, στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας και στην Πρόεδρο κ. Ασημακοπούλου, σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, για την διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων της περιοχής μας.

Όσο για την αναφορά στην ομιλία της κας Ασημακοπούλου ότι πέρυσι ο Δήμος Καλαβρύτων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν καταδέχτηκαν καν να απαντήσουν, έστω και αρνητικά στο σχετικό αίτημα για επιχορήγηση, έχουμε να πούμε ότι δυστυχώς τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές είναι συνηθισμένες από κάποιους φορείς και σα νέα πρόεδρος θα πρέπει να το συνηθίσει αλλά και να αντιδρά!!!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.