Το ''ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ'' δεν είναι αρκετό για την τουριστική τόνωση των Καλαβρύτων

Το εξαιρετικό επιστημονικό συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στα Καλάβρυτα και φιλοξενεί εκατοντάδες γιατρούς πολλών ειδικοτήτων,μπορεί να παράγει χρήσιμα επιστημονικά συμπεράσματα αλλά δεν είναι από μόνο του αρκετό για να δώσει άμεσα αποτελέσματα στην τουριστική κίνηση της πόλης και γενικότερα της ορεινής Επαρχίας.
Λίγο η συστολή των Ελλήνων στο ''ξοδεύειν '' , λίγο οι αφύσικες για την εποχή θερμοκρασίες λειτουργούν ανασταλτικά για την προσέλευση επισκεπτών. Ανοιξιάτικος καιρός και παρόμοια εικόνα στον κεντρικό πεζόδρομο.
Σαββατόβραδο, ώρα 19.30 , 29 Νοεμβρίου, δεκατέσσερις βαθμοί θερμοκρασία,ευχάριστη ατμόσφαιρα, όμορφα μαγαζιά και ξενοδοχεία, άλλα ελάχιστη ''κίνηση ''.
Η ανάγκη για ενίσχυση της περιοχής από επιπλέον μορφές τουρισμού έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Αν συμπεριλάβουμε την επιστημονική βεβαιότητα για το που οδηγεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου ,τότε επειγόντως πρέπει να αναζητηθούν λύσεις .
Εκτός από τον καθαρά χειμερινό τουρισμό, τον συνεδριακό ,τον θρησκευτικό υπάρχουν τόσες μορφές που πρέπει οι άνθρωποι που οδηγούν την πόλη και βρίσκονται στο ''πύργο ελέγχου'', να κατευθύνουν στους ελεύθερους και σωστούς διαδρόμους τους επαγγελματίες της πόλης.Από το Καγιάκ της Δάφνης ως τον Χελμό και την λίμνη Τσιβλού και από τον Αρχαίο Κλείτωρα και το κλίμα του Παυσανία εως το Μ.Σπήλαιο και το φαράγγι του Βουραικού. Αλλά και οι επαγγελματίες από την πλευρά τους, πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν την επερχόμενη κατάσταση και να οργανωθούν στον πολυσυζητημένο σύλλογο, που χρόνια και χρόνια περιμένει στην σκιά, στον ''αστερισμό της αρπαχτής''.
 
Παπαδόπουλος Θεόδωρος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.