Το 'φλουρί' της Βασιλόπιτας του ΣΕΠΟΚΕ στον Χαράλαμπο Κοντή

Το 'φλουρί' της Βασιλόπιτας, το οποίο αντιστοιχούσε σε μια ολοκαίνουργια ξύλινη σκακιέρα και πιόνια, μαζί με σκακιστικά βιβλία, έτυχε στον άξιο αθλητή του ΣΕΠΟΚΕ Χαράλαμπο Κοντή, ο οποίος έχει πετύχει πολλές και σημαντικές σκακιστικές διακρίσεις.

Ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία την κοπή της Βασιλόπιτας, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19.00 (7μμ), στο Ζαχαροπλαστείο Ερμείδη, στο άνω μέρος του πεζόδρομου Καλαβρύτων.

Σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και παρουσία άνω των 100(!!!) Επισήμων-Αθλητών-Μελών της Διοίκησης-Φίλων-Οπαδών και Υποστηρικτών του Ομίλου (που με την παρουσία τους τίμησαν ιδιαίτερα την όλη εκδήλωση, αναγνωρίζοντας με τον άμεσο αυτό τρόπο το ποικιλλόμορφο έργο που χρόνια τώρα πραγματοποιείται με άριστα αποτελέσματα από τον ΣΕΠΟΚΕ), ο Εφημέριoς Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ευλόγησε την βασιλόπιτα και μίλησε με πολύ συγκινητικά και κολακευτικά λόγια για τον Σύλλογο, προτρέποντας ειδικά τους νέους να δραστηριούνται στο πνευματικό άθλημα του ζατρικίου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ΣΕΠΟΚΕ Γιατρός Νικόλας Ραζής αναφέρθηκε συνοπτικά στο πολυετές έργο του Συλλόγου (που έφθασε να αναφέρεται 3 φορές -2000, 2001,2002- στο Βιβλίο των ρεκόρ 'Γκίνες'), ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, όσουν κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί-βοηθήσει μαζί με την απερχόμενη Διοίκηση, παρουσίασε τα νεοεκλεγέντα Όργανα Διοίκησης του Ομίλου (ΔΣ: Ν. Ραζής-Θ. Χαλμούκης-Κ. Γεωργιάδου-Ελ. Μαζαράκης-Θ. Παναγόπουλος-Κ. Λούτση, ΕΠΟΠΤΙΚΟ: Γ. Τζιομάκης-Β. Παυλοπούλου-Μ. Παπαβασιλείου-Σ. Πεντζιάς-Δ. Θανόπουλος-Ρ. Βασιλάτου, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ: Λ. Βασιλόπουλος-Ηλ. Ερμείδης-Ρ. Ραζή-Δ. Δελούκας), έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους υποστηρικτές της εκδήλωσης: Ζαχαροπλαστείο Ερμείδης-Σούπερ Μάρκετ Τζουμάκας-Βιβλιοπωλείο Κ. Στάθης - Σκακιστικά βιβλία Ν. Καμπάνης-Ξυλόφουρνος Ξυνός & Αποστολόπουλος και μνημόνευσε προγραμματιζόμενες φετινές Επετειακές Εκδηλώσεις για την εικοσαετή (20) παρουσία του Συλλόγου (δράσεις που προγραμματίζονται χάρις και την στήριξη Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων-Δήμου Καλαβρύτων-Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας-Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου-Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων-Διεθνούς Ιδρύματος Κουτσοχέρα Στρέφη-Φορέων-Σωματείων-Συλλόγων-πολλών άλλων φίλων-χορηγών) και στάθηκε ιδιαίτερα στους 141(!) αθλητές και αθλήτριες του ΣΕΠΟΚΕ που καλύπτουν ηλιακιακό φάσμα 98(!!!) ετών (από τον Περικλή Ρεκούτη -ηλικίας 104 χρονών- έως παιδιά της 2ας τάξης του Δημοτικού Σχολείου).

Ο Νίκος Μαγκαφάς Βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων για θέματα Παιδείας, υπερθεμάτησε τα πολλαπλά παιδαγωγικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η ενασχόληση με το σκάκι και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Δήμου με τον Σκακιστικό Όμιλο.

Ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος Εκπρόσωπος Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Καλαβρύτων-Διοικητικός Διευθυντής Νοσοκομείου Καλαβρύτων-Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου ΣΕΠΟΚΕ, τόνισε ιδιαίτερα τα ωφέλη που ο κάθε χαρακτήρας μπορεί να λάβει από το ζατρίκιο, χαρακτηρίζοντας εύστοχα τον Σύλλογο ως “Εργαστήρι Πολιτισμού για τα Καλάβρυτα, τα τελευταία είκοσι χρόνια”.

Επιπλέον, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, η Σταυρούλα Γκατζούδη Εκπρόσωπος Σχολικού Συμβούλου 9ης Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης, η Κωνσταντίνα Δεσποτοπούλου Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γυμνασίου Καλαβρύτων, ο Απόστολος Κοντής Εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλαβρύτων και ο Αντόν Ντόι Εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου.

Ευχητήρια μηνύματα συμπαράστασης απέστειλαν οι: Στέλλα Πανουτσακοπούλου Δημοτική Σύμβουλος Καλαβρύτων, Θεοφάνης Βαλμάς Σχολικός Σύμβουλος, Ερμείδης Χαρίλαος Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και Συλλόγων Πολυτέχνων-Ορειβατικού, Νίκος Καμπάνης Ομηρικός Ερευνητής-Συγγραφέας και Προπονητής Σκάκι, Σοφία Στάμου εκ μέρους της Ολυμπίας Οδού.

Η αξέχαστη αυτή ωραία βραδυά, έκλεισε με κεράσματα του ΣΕΠΟΚΕ σε μικρούς και μεγάλους, καθώς και με σκακιστικούς αγώνες που κράτησαν έως αργά το βράδυ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.