Με τη "σφραγίδα" της Σίας Αναγνωστοπούλου-Επανέρχονται οι υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες (PHD) 5 χρόνια μετά

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ε.Κ.Τ. και ανάδοχο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών εξασφάλισαν κοινοτικά κονδύλια από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την ενίσχυση νέων επιστημόνων για την εκπόνηση διδακτορικήhttps://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/didaktoriko/espa-2014ς διατριβής.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι είναι η πρώτη φορά ύστερα από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 που το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει υποτροφίες εσωτερικού για υλοποίηση διδακτορικής έρευνας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ανάσχεση της εκροής νέων επιστημόνων.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει πρόγραμμα υποτροφιών συνολικά διακοσίων έντεκα (211) θέσεων σε τρεις (3) επιστημονικούς τομείς, με σκοπό την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, χρονικής διάρκειας το ανώτερο έως τριάντα έξι (36) διαδοχικούς μήνες με μεικτά μηνιαία τροφεία ύψους 816,90 ευρώ.

Μετά από προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε να υπάρχει ισοκατανομή σε όλα τα πεδία, οι Επιστημονικοί Τομείςείναι οι εξής :

 

  1. Φυσικές Επιστήμες και Επιστήμες Μηχανικού.

  2. Επιστήμες Ζωής.

  3. Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες


 

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση νέων ερευνητών και η παραγωγή υψηλών ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω της διδακτορικής έρευνας με κριτήριο επιλογής την επιστημονική επάρκεια των υποβληθεισών προτάσεων, την καινοτομία και την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η δράση αυτή αποτελεί ένα επιπλέον βήμα προκειμένου να ελαττωθεί η μετανάστευση του πλέον προσοντούχου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Ιουνίου 2016 και ώρα Ελλάδος 13.00 μ.μ. Έως και την 7η Ιουλίου 2016 οι αιτούντες πρέπει να διαβιβάσουν στο ΙΚΥ πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά και την αίτηση που υπεβλήθη ηλεκτρονικά, υπογεγραμμένη.

Πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726346, 210-3726394 και 210-3726395 και στα Γραφεία του ΙΚΥ.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο παρατίθεται το πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/didaktoriko/espa-2014


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.