Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ποια θέματα θα συζητηθούν

Μελέτες, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας, περιλαμβάνει η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Πάτρα.

Στην πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου σημειώνεται η 17η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).

Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα θέματα της έγκρισης τροποποίησης – συμπλήρωσης του καταλόγου των δικαιούχων ΟΤΑ Α΄ βαθμού της Π.Ε. Ηλείας στα Υποπρογράμματα του εγκεκριμένου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία», όπως και η αξιοποίηση του υπολοίπου Τραπεζικού Λογαριασμού του έργου «Europe Direct Δυτικής Ελλάδας» από τη λειτουργία τω`ν προηγούμενων χρόνων και η κατανομή του υπολοίπου του Τραπεζικού Λογαριασμού για χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος με τίτλο «Η Δυτική Ελλάδα στην Ευρώπη».

Επιπλέον, μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβάνεται η έγκριση πρότασης τροποποίησης του τεχνικού δελτίου του έργου: «Συντήρηση-αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Π.Δ.Ε. ετών 2015-2016», αντίστοιχα έργων αρμοδιότητας Π.Ε. Αχαΐας, καθώς και η μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτηση ποταμού Ευήνου από τις εκβολές του έως τη ΧΘ 12+000 δυτικά του οικισμού Περιθώρι συνολικού μήκους 12 χλμ.

«Αυτά τα έργα είναι σημαντικά καθώς έτσι διασφαλίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και τις θωρακίζουμε, κάνοντας παράλληλα απομάκρυνση των φερτών υλικών που καταλήγουν σε διάφορα σημεία από τις κατά καιρούς έντονες βροχοπτώσεις, ενώ προστατεύεται και το περιβάλλον» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα έργα έχουν ενταχθεί στη ΣΑΕΠ 501 και στη ΣΑΜΠ 001 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2015.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.