Τα νέα του Πεύκου Καλαβρύτων - Μάρτιος 2016

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Πευκιωτών στις 4 Μαρτίου 2016 στο κέντρο «Αλεπού» στην Πετρούπολη.

Για μια ακόμη φορά οι Πευκιώτες και οι φίλοι τους συναντήθηκαν, συνέφαγαν, διασκέδασαν αφάνταστα όλη τη βραδιά με δημοτικά τραγούδια του τόπου μας, είχαν και τη σχετική ενημέρωση για την πορεία του Συλλόγου από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Θανάση Δημητρακόπουλο, ο οποίος τόνισε και τη σημαντική βοήθεια του επίτιμου Προέδρου Κώστα Αγγελόπουλου στην οργάνωση της χοροεσπερίδας.

Το γλέντι κράτησε μέχρι πρωίας και ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η εμφάνιση στο πάλκο του συμπατριώτη μας Γιώργου Ν. Πράπα, που τραγούδησε τραγούδια του τόπου μας με ιδιαίτερη επιτυχία, που έδωσαν ξεχωριστό κέφι και ζωντάνια στο χορό.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και λαχειοφόρος αγορά με δώρα που προέρχονταν από το Σύλλογο αλλά και από το κατάστημα γυναικείων ειδών της Μάνιας Σ. Τερλέγκα, οδοντιατρικές υπηρεσίες του συμπατριώτη μας Θ. Καρώνη, καθώς και άλλων, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Πρόεδρος για τις προσφορές τους.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων κ. Καυγάς Άγγελος μετά της συζύγου του και την παρέα τους καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κερασιωτών Αρκαδίας κ. Σιαπέρας Χρήστος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρίκορφου Μεσσηνίας κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, οι οποίοι έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.

Για άλλη μια φορά απέδειξαν οι Πευκιώτες την αγάπη τους για την γενέτειρά τους και αυτό αποτελεί κινητήριο δύναμη για την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου.

Τελειώνοντας έδωσαν όλοι την υπόσχεση, ότι θα παραβρεθούν στην επόμενη συνάντηση στο σχολείο στο χωριό το Πάσχα, προς τιμήν του πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Η εκκλησία μας άνοιξε του Ευαγγελισμού και ο ιερέας μας Παπα-Σπύρος Οικονομόπουλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία , την Δοξολογία για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και κατόπιν έγινε το τρισάγιο για την αιωνία μνήμη των πεσόντων για την πατρίδα μας και ιδιαίτερα των προερχομένων από το χωριό μας, των οποίων τα ονόματα αναγράφονται στην επιτύμβιο στήλη έξω από την εκκλησία. Συνεπικουρείτο από την καλλίφωνο ψάλτη Αλέκο Τερλέγκα και παρόλο που ο καιρός ήταν βροχερός, παραβρέθηκαν αρκετοί συγχωριανοί μας.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής κατέθεσε στεφάνι ο Πάρεδρος του χωριού Κώστας Τερλέγκας και εκ μέρους του Συλλόγου Πευκιωτών το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βλάχος.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.