Τα Καλάβρυτα στον συνολικό σχεδιασμό της Π.Δ.Ε για τα σκουπίδια !

Σε σύσκεψη σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ.Γ. Λαζουράς στην οποία αποφασίστηκε να κατατεθούν άμεσα οι προτάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τους Δήμους της Π.Ε. Αχαΐας για τη διαχείριση των απορριμμάτων 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβληθούν οι προτάσεις των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στην Πάτρα με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκου Υφαντή, Δημάρχων, αντιδημάρχων και στελεχών της Περιφέρειας και των Δήμων.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Υφαντής, «στόχος μας είναι να υποβληθούν σύντομα αυτές οι προτάσεις από τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, καθώς έπειτα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλείται να βοηθήσει τους Δήμους και να κάνει τη σύνδεση όλων αυτών των προτάσεων προς όφελος των συμπολιτών μας. Γνωρίζεται πως η τροποποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) αποτελεί αιρεσιμότητα για το νέο ΠΕΠ. Για αυτό και σας καλούμε άμεσα να καταθέσετε τις προτάσεις σας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπογράμμισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη αυτή συνάντηση, γιατί διεφάνη ότι το κάλεσμα που έγινε το προηγούμενο διάστημα στους Δήμους ώστε να επεξεργαστούν και να ετοιμάσουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, ώστε εμείς μετά ως Περιφέρεια να τις ενσωματώσουμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο Περιφερειακού Σχεδιασμού, έπιασαν τόπο».

Και συνέχισε ο κ. Αλεξόπουλος: «Υπάρχουν Δήμοι οι οποίοι και ανέφεραν συγκεκριμένα επεξεργασμένα σχέδια για την περιοχή τους, όμως όλοι πρέπει να ανταποκριθούν. Δέσμευση πάντως, όλων είναι το επόμενο 20ήμερο να έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο στη συγκεκριμενοποίηση των προτάσεών του, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί και ο χρόνος εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου. Κατάλαβαν όλοι πόσο αναγκαίο είναι να λύσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων και πόσο κρίσιμο είναι, αφού χωρίς τον ΠΕΣΔΑ, δεν μπορεί να ενταχθεί και κανένα άλλο έργο στο νέο ΕΣΠΑ».

Στη σημερινή σύσκεψη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων Χρήστος Κορδάς, Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρόεδρος του 2ου ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης, διευθυντικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων κ.α.

Από δελτίο τύπου της Π.Δ.Ελλάδας


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.