Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Πατρών Πύργου

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη είχε σήμερα ο Βουλευτής Αχαΐας και Γενικός Γραμματέως της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης κυριάρχησε το θέμα του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, η τύχη του οποίου αμφισβητείται, έχοντας εγείρει πολλές και εύλογες ανησυχίες στις τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας και της Ηλείας.

Ο κ. Νικολόπουλος μετέφερε στον κ. Σπίρτζη όλες τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων, παρουσιάζοντας και την σημασία του έργου, τόσο για την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών αυτών, όσο και για την ασφάλειά τους, θυμίζοντας πως ο σημερινός δρόμος αποτελεί μία από τις «εθνικές καρμανιόλες».

Ο αναπληρωτής Υπουργός, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα οργανώσει μία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους άλλους συσχετιζόμενους φορείς, προκειμένου να τους παρουσιάσει όλα τα στοιχεία του έργου, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, καθώς επίσης και τα σχέδια του Υπουργείου.

Πάντως, ο κ. Σπίρτζης, αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να γίνει δημοπράτηση του έργου στο τέλος Μαρτίου, δεδομένων των πολλών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σε νομοθετικό και τεχνικό επίπεδο, ενώ ακόμα και αν εξελισσόταν η διαδικασία είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σταματούσε, λόγω ένστασης που έχει υποβάλλει η κατασκευαστική εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την μελέτη του οδικού άξονα, υποστηρίζοντας πως η μελέτη έχει γίνει από ανταγωνίστριες τεχνικές εταιρείες, που επίσης διεκδικούν την κατασκευή του.

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη να καταθέσει ενώπιον των φορέων της Δυτικής Ελλάδας όλα τα στοιχεία, τονίζοντας πως το υπουργείο πρέπει να σπεύσει ώστε η συγκεκριμένη περιοχή να αποκτήσει σύγχρονη οδική και σιδηροδρομική σύνδεση, εκτιμώντας παράλληλα ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση η σκέψη του Υπουργείου να πετύχει την υλοποίηση του έργου και μέσω μικρότερων τεχνικών εταιρειών, καθώς όπως είπε «έργα συνολικού ύψους 18 δις ευρώ εκτελούνται από μόνο επτά τεχνικές εταιρείες στη χώρα».

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη να εξετάσει το ενδεχόμενο κατασεκυής του οδικού άξονα από την περιοχή του Πύργου, ενώ επίσης έθεσε υπόψη του καταγγελίες πολιτών της περιοχής του Λόγγου για τις απαλλοτριώσεις του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Κορίνθου, αλλά και την άμεση επανεξέταση της πολιτικής των διοδίων, με στόχο την μείωσή τους προς όφελος των πολιτών και των χρηστών των οδικών αξόνων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.