Συναντήσεις του Κώστα Σπαρτινού για το φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

Το έντονο ενδιαφέρον της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ, για τη δραστηριοποίησή της στη Δυτική Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση που έγινε στην έδρα της επιχείρησης στις 20.01.2015.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Κώστα Σπαρτινό, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ κ. Νίκος Κοντοές και ο επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή κ. Γιάννης Γεωργόπουλος και από τη ΔΕΠΑ ΑΕ ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, ο Δ/ντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής και Εταιρικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πολυχρονίου και ο Δ/ντής Δραστηριοτήτων Διανομής κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το σχέδιο της ΔΕΠΑ για την παροχή φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίησή του. Ως βέλτιστος τρόπος μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή προκρίνεται αυτή τη χρονική φάση ο θαλάσσιος δρόμος και η αποθήκευσή του αερίου πριν τη διανομή του σε εγκαταστάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε περιοχή ευθύνης του ΟΛΠΑ. Υπήρξε επίσης και ανάλυση του χρονοδιαγράμματος της υλοποίησης.

Η παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί βασικό συστατικό της καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας, καθώς η φθηνή και προσιτή ενέργεια θα είναι κάτι εφικτό για τους πολίτες. Επιπλέον υπάρχει ήδη η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων των απαραίτητων μετατροπών για τη χρήση του φυσικού αερίου με πολύ μικρό κόστος.

Τα οφέλη θα είναι ακόμα πολύ σημαντικά για αγροτικές, εμπορικές και βιομηχανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα και η περιβαλλοντική διάσταση της χρήσης φυσικού αερίου.

Το έργο αυτό κρίνεται σκόπιμο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, εφόσον θα δημιουργήσει πρόσθετες θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία τόσο κατά την κατασκευή των εγκαταστάσεων όσο και κατά την φάση της διανομής του. Πέρα από την τοπική οικονομία, προβλέπεται από πλευράς ΔΕΠΑ και η κατασκευή του ειδικά διαμορφωμένου πλοίου για τη μεταφορά του φυσικού αερίου σε ελληνικά ναυπηγεία.

Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε η διαρκής παρακολούθηση του ζητήματος και η στενή συνεργασία, ώστε το ενεργειακό αυτό αγαθό να διατεθεί το συντομότερο δυνατό στην περιοχή.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.