Σύγκρουση Αγριογούρουνου με περιπολικό στο ΄Κερτεζίτικο'' Καλαβρύτων

Ένα σπάνιο συμβάν έλαβε χώρα σήμερα στο 5ο χιλιόμετρο Καλαβρύτων -Κλειτορίας στην θέση ''Κερτεζίτικο''. Αστυνομικό όχημα (περιπολικό) του Αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας που είχε πορεία από Κλειτορία προς Καλάβρυτα συγκρούστηκε με αγριογούρουνο το οποίο διέσχιζε κάθετα την επαρχιακή οδό. Το συμβάν έγινε μέρα μεσημέρι, ώρα 11.00 και παρά τον αιφνιδιασμό, ο αστυνομικός που οδηγούσε προσπάθησε να αποφύγει την επικίνδυνη σύγκρουση χωρίς αποτέλεσμα.

Μια τέτοια σύγκρουση μπορεί να αποβεί μοιραία για τον οδηγό ή τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου αφού η ισχύς που έχει το βαρύ ζώο δεν είναι αμελητέα. Έχουν καταγραφεί παρόμοια ατυχήματα που εξελίχθηκαν σε θανατηφόρα, αφού το ζώο μπορεί μετά την επαφή να εισέλθει ακόμα και μέσα στον χώρο των επιβαινόντων.

Ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν μόνο υλικές ζημιές στο περιπολικό χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Το θήραμα μετά την σύγκρουση εξαφανίστηκε αλλά γεννάται το ερώτημα πως ένα αγριογούρουνο βρέθηκε να διασχίζει ένα δρόμο με συχνή κυκλοφορία αυτοκινήτων αδιαφορώντας για αυτά. Το πιο πιθανό είναι να βρισκόταν σε φάση καταδίωξης από κυνηγούς και σκυλιά. Εδώ θα πρέπει, αν ισχύει κάτι τέτοιο, η ''συμπαθής τάξη'' των κυνηγών να αναλογιστεί τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει ανυποψίαστους οδηγούς.

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.