Στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Διστόμου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

Όπως, ήδη, έχει γίνει γνωστό, o Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων, Δημήτριο Χουλιάρα, το βοηθό Δημάρχου, Νικόλαο Μαγκαφά και το Δημοτικό Σύμβουλο, Σπύρο Σοκορέλη, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, 9 και 10 Ιουνίου, στο μαρτυρικό Δίστομο.

Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, το απόγευμα, έγινε, στο Δίστομο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαβρύτων, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940-1945, «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», με τη συμμετοχή των Δημάρχων Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, Γιάννη Γεωργακού, Βιάννου, Παύλου Μπαριτάκη, Ανωγείων, Μανώλη Καλλέργη, Δωρίδος, Γιώργου Καπετζώνη και εκπροσώπων Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, των μαρτυρικών Δήμων Βόλου, Δελφών, Δράμας, Δωδώνης, Ζαγορίου, Καντάνου - Σελίνου, Λαμιέων, Νικολάου Σκουφά, Πέλλας, Πυλαίας – Χορτιάτη – Πανοράματος και Σουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή, με εισήγηση του Δημάρχου Καλαβρύτων και Προέδρου, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα καθώς και θέματα λειτουργίας του Δικτύου και επιβεβαιώθηκε η προσήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του Δικτύου και ιδίως στη δυναμική, ασυμβίβαστη και ανυποχώρητη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων και για τη διδασκαλία των Ολοκαυτωμάτων στην εκπαίδευση και για τη δημιουργία κοινού μνημείου Ελληνικών Ολοκαυτωμάτων, με όλες τις μαρτυρικές πόλεις, σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα και προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιωχθούν συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον υπουργό Παιδείας και το Δήμαρχο Αθηναίων. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο, με ψήφισμά του, καταδικάζει τις απόψεις του καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ, ότι τάχα, η Γερμανία δεν οφείλει στην Ελλάδα αποζημιώσεις, ως απαράδεκτες, ανιστόρητες, προκλητικές και μη έχουσες σχέση με την ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα.

Στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος του Διστόμου, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λειβαδείας, κ.κ. Γεώργιος.


 


 


 


 


 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.