Στην Αίγινα, στις εκδηλώσεις για την άφιξη και ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, ανταποκρίθηκε στην τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Αίγινας, κ. Δημήτρη Μούρτζη και στα πλαίσια των διαδημοτικών σχέσεων και επαφών και της εξωστρέφειας που αναπτύσσει, τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Καλαβρύτων, παραβρέθηκε, χθες, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και κορυφώθηκαν στο νησί και στο δήμο της Αίγινας, για τα 188 χρόνια από την άφιξη στην Αίγινα και την ορκωμοσία (την 26 Ιανουαρίου 1828) του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Ανταποδίδοντας, επίσης, έτσι, την επίσκεψη και την παρουσία του Δημάρχου Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη, στις εκδηλώσεις για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, στις 12 και 13 Δεκέμβρη 2015.

Τις εκδηλώσεις αυτές, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, ανακηρύχτηκε και επίτιμος δημότης Αίγινας, σε τελετή, στο παλαιό Δημαρχείο του νησιού.

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Χατζηπέρος, οι Δήμαρχοι Κέρκυρας, Ναυπλίου και Αμμοχώστου (πόλεις, με τις οποίες, επίσης, συνδέθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και συγκροτούν δίκτυο για τη διατήρηση της μνήμης του), ο Δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, ανώτατοι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στις θρησκευτικές τελετές και δοξολογίες, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αίγινας, Ύδρας και Σπετσών, κ. Εφραίμ, ενώ στη σημασία και στο έργο του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και της σύνδεσή του με την Αίγινα, πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου κράτους, αναφέρθηκε, με την εξαιρετική και εμπεριστατωμένη ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους, κ. Νικόλαος Καραπιδάκης.

Ακολούθησε, επίσκεψη και προσκύνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των παραπάνω επισήμων, στην Ιερά Μονή του Πολιούχου και Προστάτη της Αίγινας, Αγίου Νεκταρίου, και στη συνέχεια, επιστροφή τους στον Πειραιά.

Στα πλαίσια της παρουσίας του, στις εκδηλώσεις, αυτές, του Δήμου Αίγινας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για θέματα δημοτικού ενδιαφέροντος.

 


 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.