Στενή συνεργασία για τη σωστή διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Πρέπει να βάλουμε γερά τις βάσεις ώστε τη νέα περίοδο να γίνουν μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, με επιχειρηματικότητα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον νέο άνθρωπο που αναζητά την ελπίδα».

Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζητώντας, παράλληλα, τη διαβεβαίωση των Γενικών Διευθυντών, των Διευθυντών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και των στελεχών της Διοίκησης για ακόμα πιο στενή συνεργασία ώστε να υπάρχει σωστή και επιτυχής αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που πρέπει να διαχειριστεί την επόμενη πενταετία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μετά τις συναντήσεις και τις επαφές που είχε ο κ. Κατσιφάρας με τα στελέχη των Υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε σειρά συσκέψεων, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, με τους διευθυντές, τα στελέχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους εργαζόμενους.

Επανέλαβε τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή και αυτές δεν είναι άλλες από το ότι θα πρέπει να είναι αρωγός στον πολίτη καταπολεμώντας τις ενδοπεριφερειακές κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, την ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν ενταχθεί προς υλοποίηση, έργα ζωτικής σημασίας για την Αχαΐα, καθώς και την προετοιμασία μιας νέας γενιάς αναπτυξιακών έργων που θα ενταχθούν στο Σ.Ε.Σ. 2014-2020.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες, ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή θα έχει μια περίοδο δημιουργική, αποτελεσματική, παρά το γεγονός πως θα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούμε αφού η κρίση είναι ακόμα μπροστά μας και έχουμε επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Η κρίση είναι βαθιά. Η κοινωνία πονάει. Οι ανισότητες αντί να αμβλυνθούν, διευρύνθηκαν. Χρειάζεται επειγόντως να διαμορφωθεί ένα σχέδιο σε επίπεδο Περιφέρειας, για να σταματήσει επιτέλους να “χτυπά” αυτή η βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής».

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας αναφέρθηκε στον γόνιμο διάλογο που έγινε με τους Διευθυντές της Π.Δ.Ε συμπληρώνοντας πως «θέλουμε η διοίκηση να κρατήσει τη δική της αυτονομία και ταυτόχρονα να εργάζεται για την υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων», ενώ ζήτησε από όλους τη στενή συνεργασία με τους φορείς, δημοτικές αρχές, επιμελητήρια και συλλόγους.

Μιλώντας, από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε: «Αυτή η Περιφερειακή Αρχή έχει μια συνέχεια με τον πολίτη να αναγνωρίζει την προσπάθεια που έγινε την προηγούμενη θητεία μας. Είχαμε αναλάβει την υποχρέωση να ενοποιήσουμε τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες στην αντίληψη, τη συλλογικότητα και την ισόρροπη ανάπτυξη. Και νομίζω το καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλα τα διευθυντικά μας στελέχη, καθώς αυτή η μεγάλη μας προσπάθεια περνά κυρίως μέσα από τους άμεσους συνεργάτες μας και θέλουμε φυσικά από όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους μας να είναι πολύ κοντά στο έργο της Περιφερειακής Αρχής. Θα πρέπει με σύμπνοια, ομόνοια και ταύτιση απόψεων να δώσουμε τη βοήθειά μας στην κοινωνία».


 

Έργα αιχμής στην Αχαΐα


 

Τρία είναι τα έργα αιχμής που, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, πρέπει να δώσουν οι τεχνικές υπηρεσίες όλο τους το βάρος: η Μικρή Περιμετρική Πατρών, ο Βιολογικός Καθαρισμός και Αποχετευτικό Δίκτυο Καλαβρύτων και το μεγάλο έργο κατασκευής των κεντρικών αποχετευτικών αγωγών των παραλιακών οικισμών από τον πρώην Δήμο Ερινεού έως τον πρώην Δήμο Αιγείρας.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που ξεκίνησε και πάλι η κατασκευή τους, την Ιόνια και την Ολύμπια Οδό, σε όλο το φυσικό και τεχνικό τους αντικείμενο.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλο συναντήθηκαν στη συνέχεια με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης στην Αχαΐα, καθώς και το Σύλλογο των Εργαζομένων.


 

Βίντεο από τις δηλώσεις του Απ. Κατσιφάρα και του Γ. Αλεξόπουλου

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.