ΣΚΑΚΙ - Καλαβρυτινοί μαθητές στην τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων

Αποτελεί πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή Καλαβρυτινών Μαθητών του Γυμνασίου Καλαβρύτων στην Τελική Φάση των Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων στο σκάκι, που φέτος θα πραγματοποιηθούν 4-6 Απριλίου στην Ερέτρια. Τους Σημαντικούς αυτούς Αγώνες, Διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Προκήρυξη με Αρ. Πρωτ. 95120/16-2-2015). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) αναγνωρίζοντας την εξαιρετική πνευματική σημασία του Ζατρικίου, ενέταξε το σκάκι στα Αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του Σχολικού Αθλητισμού (Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια όλης της Ελλάδος (Επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. με Αρ. Πρωτ. 132785/Α/Γ4 της 19-9-2013). Οι πρώτοι Σκακιστές και Σκακίστριες, θα λάβουν βαθμολογική Επιδότηση για την Εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας. 

Για 1η φορά στα χρονικά, Καλαβρυτινοί Μαθητές θα λάβουν μέρος στην Εξαιρετική αυτή Διοργάνωση, που υπολογίζεται να συγκεντρώσει στην Ερέτρια περί τα 1750 (!!!) άτομα. Όντως, οι Μαθητές του Γυμνασίου Καλαβρύτων Χαράλαμπος Κοντής και Τέκι Λανάι, αφού προκρίθηκαν από την Περιφερειακή Φάση που πραγματοποιήθηκε 22/3/2015 στο Ρίο Πατρών, θα μεταβούν στην Ερέτρια, με την συμπαράσταση του Σκακιστικού-Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) και με συνοδεία του Προέδρου του Γιατρού Νικολάου Ραζή.
Η συμμετοχή αυτή, αποτελεί ακόμη μια μεγάλη διάκριση τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και τον ΣΕΠΟΚΕ (που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια δραστηριοτήτων σε Αθλητικό-Πολιτιστικό-Κοινωνικό επίπεδο) και έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες της Καλαβρυτινής ψυχής και νοοτροπίας και το μεγάλο έργο που επιτελεί ο ΣΕΠΟΚΕ όλα αυτά τα χρόνια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.