Με ρίσκο η διαδρομή Δάφνη - Χόβολη - Καρμανιόλα η διασταύρωση της Ε.Ο 111

 
Η Ε.Ο Πατρών - Τρίπολης είναι η γνωστή με την κωδική ονομασία Ε.Ο 111. Τα γράμματα Ε.Ο σημαίνουν δυστυχώς Εθνική οδός. Ένας δρόμος για να χαρακτηριστεί ως Ε.Ο θα πρέπει να πληρεί κάποιες προδιαγραφές που σε καμιά περίπτωση και σε κανένα τομέα,τελικός τάπητας, διαστάσεις,σήμανση, φωτισμός κ.ά. δεν είναι υπαρκτά στον δρόμο αυτό.

 

Πολλά είναι τα επικίνδυνα σημεία της 111, ένα όμως παρά το γεγονός ότι διαθέτει ( στην μια πλευρά του ) σήμανση, κρύβει μια παγίδα, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα. Πρόκειται για την διασταύρωση  της Δάφνης- Χόβολης  με Ε.Ο 111 όπου λόγω της ανωφέρειας που υπάρχει κατά την κίνηση των οχημάτων επί της 111 με μέτωπο προς Τρίπολη και αν αυτό συνδυαστεί με αυξημένη ταχύτητα τους, τότε όποιος επιθυμεί να διασχίσει κάθετα την ''Εθνική οδό'' πρέπει να ρίξει την ζαριά της ζωής του γιατί δεν μπορεί να δεί έγκαιρα το διερχόμενο από αριστερά του όχημα.

Η Γεωργία Κουτσιουρή γράφει :

Η ελλιπής ορατότητα και η υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν μερικοί οδηγοί είχαν ως αποτέλεσμα να προστεθεί άλλο ένα ατύχημα στην διασταύρωση της Δάφνης με την Ε.Ο. 111. Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ένα μπλέ CITROEN με κατεύθυνση προς το χωριό Χόβολη, βγαίνοντας από το δρόμο της Δάφνης, συγκρούστηκε σφοδρά με διερχόμενο όχημα που είχε κατεύθυνση προς την Τρίπολη και που όλα δείχνουν πως είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, και οι οδηγοί υπέστησαν μόνο τραυματισμούς.Την επόμενη φορά όμως κανείς δεν ξέρει.
Σε μια διασταύρωση που φιλοξενεί κάθε μέρα μεγάλο όγκο αυτοκινήτων παρατηρούνται κακοτεχνίες. Αν και η σηματοδότηση είναι επαρκής, η ορατότητα ενός αυτοκινήτου που έρχεται από το χωριό Πάος με κατεύθυνση την Τρίπολη είναι αδύνατη, ειδικά για κάποιον που βγαίνει από τη Δάφνη.
Έχουμε επανειλλημένως τονίσει την αθλιότητα της Ε.Ο.111 με τα αναρίθμητα προβλήματα και η συγκεκριμένη διασταύρωση έρχεται να προστεθεί σ' αυτά.
 Ας ελπίσουμε ότι η περιφέρεια θα δείξει επιτέλους την πρέπουσα  προσοχή σ'αυτό το δρόμο που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού της νοτίου Ελλάδας. 
Κύριε Περιφερειάρχα δεν πιστεύουμε πως το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να κλείνετε τις λακούβες με απλή πίσσα που μόλις στεγνώσει βουλιάζει πάλι. Ελπίζουμε σε ένα μεγαλύτερο έργο αντάξιο της περιοχής και των κατοίκων.
 
Κουτσιουρή Γεωργία

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.