(Ρ.Α.Π.) ''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη'': Περί αποθεματικών

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήσαμε σε μικρογραφία την επανάληψη του κεντρικού πολιτικού σκηνικού που ζούμε μετά τις 25 Ιανουαρίου. Με πρόσχημα ανυπόστατους και έντεχνα καλλιεργούμενους «φόβους» για τα οικονομικά των ΟΤΑ, τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους, την εξυπηρέτηση των έργων και των κοινωνικών υπηρεσιών (που με απόλυτη σαφήνεια και πειστικότητα έχει ξεκαθαριστεί από την Κυβέρνηση ότι σε καμία περίπτωση δεν απειλούνται) είδαμε τη σύμπλευση της δημοτικής αρχής – μεταξύ των άλλων – με τους εκπροσώπους εκείνων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, υπαρκτών σήμερα ή ανύπαρκτων, που είχαν στηρίξει όλες τις μνημονιακές πολιτικές, παριστάνοντας ότι δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε ή χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την κατάντια της αυτοδιοίκησης.

Η αλήθεια είναι ότι έδειχναν - μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και τις αγωνίες των συμπολιτών μας - πολύ ευχαριστημένοι να υπερακοντίζουν οι μεν τους δε σε «επιχειρήματα», κραυγές και διαγκωνισμούς για την πρώτη θέση. Ήσαν πραγματικά μια «ευχάριστη ατμόσφαιρα».

Η πρόταση ψηφίσματος που κατάθεσε η ΡΑΠ μαζί με την παράταξη «Όλοι μαζί για την Πάτρα» είναι η εξής:

«H τοπική αυτοδιοίκηση, βασικός δημοκρατικός θεσμός εξουσίας, πάντοτε συμμετείχε στην προσπάθεια να ξεπεραστούν οι εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και του λαού μας, οι οποίες τα τελευταία χρόνια επιβολής των μνημονιακών πολιτικών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενη περίοδο σε καιρό ειρήνης.

Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση πρέπει να εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος ρευστότητας που έχουν δημιουργήσει οι επιθετικότερες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας και στο λαό μας, να συνδράμει σε αυτό τον αγώνα και να αντιδράσει ανάλογα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι, όμως, αντίθετη σε μονομερείς ενέργειες που πλήττουν την αυτονομία της, όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ζητούμε άμεσα έναρξη διαλόγου των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Κυβέρνηση για να προχωρήσουμε από κοινού σε μια πολιτική στάση που θα διασφαλίζει τη θεσμική και οικονομική αυτονομία και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΟΤΑ μαζί με την αντιμετώπιση των σημερινών αναγκών της χώρας».


 

Το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.