Με πολιτικά κίνητρα η ”μάχη του αλατιού” στην Δημοτική ενότητα Κλειτορίας

  •   
  •   
  •   
  •  

Ένας ακήρυχτος πόλεμος, με πολιτικά κίνητρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην δημοτική ενότητα Κλειτορίας, προκάλεσε και την χθεσινή μάχη του αλατιού. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καλαβρύτων καλείται να διαχειριστεί μια τεράστια περιφέρεια η οποία γίνεται πιο δύσκολα διαχειρίσιμη σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως τα καιρικά φαινόμενα. Μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας και τον παγετό που επικράτησε δημιουργήθηκαν ανάγκες σε δεκάδες χωριά του Δήμου μας.

Τα προβλήματα, από την πρώτη στιγμή, αξιολογήθηκαν και πολύ σωστά μπήκαν προτεραιότητες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε δημοτικής ενότητας και του κάθε χωριού. Ο μηχανισμός του δήμου Καλαβρύτων λειτούργησε αρκετά καλά με τους υπευθύνους αντιδημάρχους και εργαζομένους να δίνουν το 100% και ομολογουμένως δεν υπήρξαν προβλήματα και όπου υπήρξαν αντιμετωπίστηκαν σχετικά σύντομα. Ήταν λογικό το βάρος να πέσει στις κεντρικές αρτηρίες ,στην πόλη των Καλαβρύτων που υποδέχθηκε χιλιάδες επισκεπτών και ακολούθως στις διαδημοτικές οδούς και στο εσωτερικό των χωριών.

Ένα από τα χωριά που ζήτησαν την παρουσία των υπηρεσιών του Δήμου και μάλιστα μέσω δημοσιευμάτων χθες, ήταν τα Κρυνόφυτα, ανησυχώντας για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας. Σήμερα κι όλας, με τις αλατιέρες που έχει στη διάθεση του ο Δήμος Καλαβρύτων, έριξε αλάτι σε δρόμους όπου σχηματίστηκε  ή πρόκειται να σχηματισθεί πάγος . Ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Βασίλης Καρράς διαβεβαιώνει, ότι σε όλα τα χωριά αρμοδιότητάς του έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα. Έχει γίνει όλη η απαραίτητη προετοιμασία, μετά την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας για παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν από αύριο Πέμπτη. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι διαμαρτυρίες,ειδικά μέσω δημοσιευμάτων, δεν έχουν κανένα άλλο νόημα παρά το ΄πριόνισμα ‘ του υπευθύνου κ. Καρρά ο οποίος μέχρι τώρα εκτελεί με συνέπεια τα καθήκοντά του. Ποιός προκάλεσε τα δημοσιεύματα …άγνωστο.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος