Στο πλευρό των αγροτών ο Νίκος Νικολόπουλος - Ερώτηση στη Βουλή

Για μία ακόμη φορά ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος φέρνει στην βουλή τα προβλήματα των αγροτών. Στην ερώτηση του ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει πως εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, τότε πολλοί και ιδίως νέοι αγρότες θα οδηγηθούν στο να εγκαταλείψουν τα χωράφια. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

 

Αρ.Πρ.:2751/28.1.2016 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Θέμα: «Εάν εφαρμοστούν τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα, θα κάνουν όσους αγρότες (ιδίως τους νέους) απέμειναν να εγκαταλείψουν κι αυτοί τα χωράφια»

Δεν υπάρχει κυβέρνηση την τελευταία εικοσαετία που να μην έχει έρθει αντιμέτωπη με αγροτικές κινητοποιήσεις, που να μην έχει δει να στήνονται για χάρη της αγροτικά μπλόκα και τα τρακτέρ να παρατάσσονται σ' αυτά σε μορφή στρατιωτικής φάλαγγας. Από τα χρόνια που κυριαρχούσε η εμβληματική φιγούρα του Πατάκη και την εποχή που ο Χατζηγάκης (τον καιρό που η Νέα Δημοκρατία ήταν πάλι στην αντιπολίτευση, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ) φώναζε ανεβασμένος σε ένα τρακτέρ «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά», έως και στις μέρες μας, όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

Επομένως, ούτε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μπορούσε να τα γλιτώσει, αποτελώντας την εξαίρεση του κανόνα. Όμως, τούτη τη φορά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν είναι κάποια μεμονωμένη διεκδίκηση, όπως η μη καταβολή των περιβόητων επιδοτήσεων ή οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του ξεσηκωμού των αγροτών, αλλά μια υπερφορολόγηση, που σε συνδυασμό με ένα ληστρικό ασφαλιστικό σχέδιο, έρχεται να αποτελειώσει τον εναπομείναντα αγροτικό κόσμο.

Επειδή, όλες οι γνωστές και ομολογημένες προαναφερθείσες παθογένειες όπως «παχουλές» επιδοτήσεις που δίνονταν αφειδώς, ακόμη και σε μη δικαιούχους αγρότες, καθώς και όσα δεν έγιναν σχετικά με την περίφημη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών που σημάδεψαν την αγροτική παραγωγή, αλλά και την κτηνοτροφία, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την άγρια επίθεση που εξαπολύεται τώρα εναντίον αγροτών και κτηνοτρόφων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ,ερωτάσθε:

  1. Εάν εφαρμοστούν τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα, θα κάνουν όσους αγρότες (ιδίως τους νέους) απέμειναν να εγκαταλείψουν κι αυτοί τα χωράφια, ναι ή όχι;

  2. Ομοίως θα υποχρεώσουν και τους τελευταίους κτηνοτρόφους να τα παρατήσουν, ναι ή όχι;

  3. Η ενδεχόμενη εφαρμογή τους θα δώσει ένα ακόμη συντριπτικό κτύπημα στην ήδη πληγείσα πρωτογενής οικονομία μας, στην οποία θα έπρεπε, και πρέπει, να δώσουμε βαρύτητα μέσα από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, ναι ή όχι;

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.