Στο πλευρό του Μεϊμαράκη ο Άγγελος Τσιγκρής

Με αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκλογή του νέου προέδρου στη Νέα ∆ηµοκρατία δεν είναι θέµα αποκλειστικά κοµµατικό.

Η ύπαρξη ισχυρής αξιωµατικής αντιπολίτευσης είναι εθνική ανάγκη και επιταγή. Για το λόγο αυτό, δεν αφορά µόνο τα µέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στηρίζω την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πιστεύοντας ότι πρέπει να επικρατήσει παραταξιακό πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας, με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Τιμώ και τους τέσσερις άξιους υποψήφιους για την ηγεσία της Ν.Δ. Είναι όλοι τους ικανά στελέχη που ο καθένας διαθέτει τα δικά του πλεονεκτήματα.

Πιστεύω, όμως, ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως αρχηγός της ελληνικής κεντροδεξιάς, θα μπορέσει αποτελεσματικά: 1) Να απορροφήσει τους εσωκοµµατικούς κραδασµούς και να λειάνει τις αντιθέσεις, κρατώντας τη Ν.∆. ενωµένη. 2) Να συμβάλει στον επανακαθορισµό της ιδεολογικοπολιτικής της ταυτότητας. 3) Να εκσυγχρονίσει και να ανανεώσει τον πολιτικό λόγο της παράταξης. 4) Να ανακτήσει το ηθικό της πλεονέκτημα και 5) Να συμβάλει στην προώθηση νέων, επιτυχηµένων και άφθαρτων στελεχών, µε σοβαρές επαγγελµατικές περγαµηνές και πολύπλευρη κοινωνική δράση.

Δεν βιάστηκα να πάρω την απόφασή μου, χωρίς να λάβω υπόψη μου τη γνώμη των συμπολιτών μου που με στηρίζουν.

Συζήτησα διεξοδικά και αντάλλαξα απόψεις με τους συνεργάτες μου και τους πολιτικούς μου φίλους, μέσα από ένα οδοιπορικό στα τέσσερα σημεία της Αχαΐας.

Η απόφαση δεν είναι αποκλειστικά δική μου. Αποτελεί τη συνισταμένη των απόψεων της πλειοψηφίας των πολιτών, των φίλων και των ανθρώπων που εμπιστεύομαι.

Τιμώ τις επιλογές όλων των στελεχών και όλων των φίλων της παράταξης.

Εξάλλου την επόμενη ημέρα θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαστε και πάλι όλοι μαζί, όποιος και αν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος...»._

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.