Η περιοδεία της Αναπληρώτριας ΥΠ. ΕΞ. Σίας Αναγνωστοπούλου σε Κ. Αχαΐα και Καλάβρυτα

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, επισκέφθηκε την Τετάρτη 19-8-2015 το πρωί, το Δήμαρχο Δυτ. Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, συνοδευόμενη από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και της Τοπικής Οργάνωσης Μελών Δυτ. Αχαΐας. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας, στο χώρο του δημαρχείου, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Νικολάου, ενημέρωσε την Υπουργό για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Δυτ. Αχαΐας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τόσο σε ζητήματα της ύδρευσης των οικισμών των Τοπικών Κοινοτήτων, όσο και της άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης της υφιστάμενης μελέτης για την άρδευση της περιοχής από το φράγμα του Πηνειού.

Εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Δυτ. Αχαΐας, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων φορολόγησης των αγροτών.

Τέλος εκφράστηκε η ικανοποίηση για την απόφαση της Κυβέρνησης για την δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Από την πλευρά της, η Αν. ΥΠ. ΕΞ, Σία Αναγνωστοπούλου, τόνισε πως το ζήτημα της δημιουργίας υποδομών για τους αγρότες, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης, όπως και η υλοποίηση προγραμμάτων, με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις των νέων φορολογικών μέτρων.

Αποφασίστηκε να προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ώστε να ανευρεθούν λύσεις για τα προβλήματα των αγροτών και επίσης η διοργάνωση ημερίδας με θέμα την δημόσια διαβούλευση για την επιλογή των ειδικοτήτων που θα περιληφθούν στο Δημόσιο ΙΕΚ της Δυτ. Αχαΐας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Αν. ΥΠ.ΕΞ. περιόδευσε στην πόλη των Καλαβρύτων και συναντήθηκε με τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Καλαβρύτων του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Ανδρέα Ριζούλη. Συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις καθώς και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.