Περιηγηθείτε σε όλη την Ελλάδα με το Google Street View

Τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις στα ελληνικά νησιά, στους αρχαιολογικούς χώρους, το Μουσείο της Ακρόπολης, σε υπαίθριους χώρους και δρόμους μπορεί από σήμερα να πραγματοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενος στη χωρά μας χάρη στο Google Street View.

To Street View είναι μια νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή της Google η οποία εφαρμόζεται ήδη σε 55 χώρες ανά τον κόσμο και βοηθάει τον ενδιαφερόμενο να «ταξιδέψει» και να βρεθεί «εικονικά» σε διάφορα τουριστικά μέρη.
 
Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος ήταν τα πρώτα νησιά από τις Κυκλάδες τα οποία χαρτογραφήθηκαν από τη Google και στη συνεχεία ακολούθησαν τα νησιά του Ιονίου. Επίσης, το μουσείο της Ακρόπολης και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο ήταν από τα πρώτα σημαντικά μέρη επισκεψιμότητας στη χώρα μας, τα οποία συμπεριελήφθησαν στο Street View.


Η παρουσίαση της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε στις 11:30 την Πέμπτη, στην Αίγλη Ζαππείου και ανάμεσα στους ομιλητές ξεχώρισε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Στη χώρα μας υπάρχουν 65 εκατ. κινητά αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία μπορούμε να αναδείξουμε και να αυξήσουμε τον τουρισμό μας. Κατά τις εκσκαφές για τις ανάγκες του μετρό και τις ανασκαφές κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ερευνών στη Θεσσαλονίκη, ανακαλύψαμε μια ολόκληρη Βυζαντινή πόλη. Αυτές οι ανασκαφές μας έδωσαν 150 χιλιάδες κινητά ευρήματα. Συνεπώς είναι "μάνα εξ ουρανού" η νέα εφαρμογή της  Google για τη χώρα μας».Οι εκπρόσωποι της Google υποστηρίζουν ότι με την εφαρμογή θα ενισχυθεί η οικονομία της χώρας μας και θα αυξηθεί ο τουρισμός, όπως διαπιστώθηκε και στις άλλες 55 χώρες

Σκοπός της Google είναι να δώσει προτεραιότητα σε 33 μουσεία της χώρας μας και ταυτόχρονα να επεκταθεί και σε όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες υπηρεσίες.


Σημειώνεται ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προχώρησε στην έγκριση του Google Street View με την προϋπόθεση ότι οι πινακίδες των ΙΧ θα είναι θολωμένες, όπως και τα πρόσωπα των περαστικών.

ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.