ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-Τα θέματα της συνεδρίασης της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου

Η έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη» που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και η επιλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, βρίσκονται ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην πρόσκληση που υπογράφει η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπούλου σημειώνεται πως η 21η συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 2 το μεσημέρι στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» όπως σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «υπέβαλε πρόταση ώστε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που προκηρύχτηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, η οποία στην πιλοτική της εφαρμογή στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης για 70 άτομα και αφορά στην ολοκληρωμένη στήριξη ωφελουμένων με στόχο την κοινωνική και εργασιακή τους ένταξη με κάλυψη βασικών αναγκών».

Παράλληλα, αναφορικά με το θέμα της εκλογής του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να στηρίξουμε τη λειτουργία ενός θεσμού με κυρίαρχο ρόλο στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρόκειται για ένα θεσμό που θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στην Περιφερειακή Διοίκηση αφού έχει σημαντικές ελεγκτικές και αναπτυξιακές αρμοδιότητες. Επίσης εκτιμάμε ότι θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διοίκηση και διαφάνεια».

Επιπλέον, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, περιλαμβάνεται η έγκριση 2ης Τροποποίησης του Ετήσιου Επενδυτικού προγράμματος 2014 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτούμενου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και χρηματοδότηση έργων ΚΑΠ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η ένταξη των πινάκων στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού έτους 2014 του ΝΠΔΔ «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα» στο ΟΠΔ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και αρκετά άλλα υπηρεσιακά θέματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
16 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.