Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στους αμπελώνες

Να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές στους αμπελώνες που προκλήθηκαν από τις άκαιρες βροχοπτώσεις και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , ζητά με παρέμβασή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, πριν από λίγες ημέρες, με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αχαΐας (Ε.Α.Σ.) κατά την οποία συζητήθηκε μεταξύ άλλων, το μείζον αυτό θέμα, αλλά και τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα από την Ε.Α.Σ. Πάτρας στο δημαρχείο του πρώην Δήμου Ωλενίας στα Λουσικά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας παρενέβη για το θέμα με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην επιστολή, πως οι αμπελουργοί μας βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των μεγάλων απωλειών στην παραγωγή τους, μετά τη δύσκολη φετινή χρονιά για την αμπελοκαλλιέργεια εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων που διήρκεσαν όλη την άνοιξη και συνεχίστηκαν μέχρι αρχές Ιουνίου και έπληξαν πάλι την περιοχή από τις 24 Ιουνίου και μετά, εμφανίστηκαν διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες των οινοποιήσιμων σταφυλιών με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμισή τους.

Και καταλήγει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας: «Παρακαλούμε να εκτιμηθούν οι ζημιές και άμεσα να εκδοθούν τα πορίσματα και να εξοφληθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί. Οι εκτιμήσεις της ζημιάς στην κορινθιακή σταφίδα θα μπορούσε να γίνει στα «αλώνια», αφού ένα μεγάλο τμήμα της έχει ήδη τρυγηθεί».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.