Παρέμβαση του Απ. Κατσιφάρα στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, αλλά οχι για τους διασώστες

Οι καθυστερήσεις και η μη υποβολή προτάσεων έχουν δημιουργήσει σοβαρές απώλειες κοινοτικών κονδυλίων στο παρελθόν.Με σύμμαχο αυτή τη γνώση θα έπρεπε ήδη να έχουμε βελτιωθεί ώστε να μην υπάρχουν απώλειες σε σημαντικά προγράμματα.''Τον κίνδυνο να χαθεί η προμήθεια ασθενοφόρων στη Δυτική Ελλάδα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις διαδικασίες διαγωνισμού εκ μέρους του ΕΚΑΒ, επισημαίνει μία ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.''

Σωστή και αναγκαία η προσπάθεια του κ.Περιφερειάρχη,ο ίδιος όμως γνωρίζει πολλούς μήνες πρίν την εμπλοκή που υπάρχει, οχι με τα ασθενοφόρα αλλά με το έμψυχο υλικό,δηλαδή τα πληρώματα των διασωστών στην μονάδα ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Καλό είναι λοιπόν τωρα που έχει ανοίξει επικοινωνία με τον κ.Δημήτρη Παπαγιαννίδη πρόεδρο του ΕΚΑΒ να του θέσει και αυτό το θέμα ως ΕΠΕΙΓΟΝ.

Σε επιστολή του λοιπόν, προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο κ. Κατσιφάρας τονίζει τη σημασία που έχει για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η προμήθεια των 15 ασθενοφόρων που θα έλθουν στην περιοχή και θα συμβάλλουν στο σημαντικό έργο που γίνεται για την υγεία, εν μέσω κρίσης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ τον Φεβρουάριο του 2011 και το γεγονός πως ακόμη αναμένεται η σύμβαση του έργου και συμπληρώνει, λέγοντας πως θα πρέπει άμεσα να γνωστοποιηθεί στην Π.Δ.Ε. το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης του διαγωνισμού, καθώς και η συνολικότερη πορεία υλοποίησης του έργου, μέχρι και την παραλαβή των οχημάτων.

Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα στον κ. Παπαγιαννίδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Βρίσκομαι πραγματικά στη δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσω μαζί σας, προκειμένου, για μια ακόμα φορά, να σας υπενθυμίσω ότι η προμήθεια των ασθενοφόρων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε κίνδυνο, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις διαδικασίες διαγωνισμού εκ μέρους του ΕΚΑΒ.

Ως αιρετή περιφέρεια, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ΕΣΠΑ, εκτιμήσαμε ότι η προμήθεια των ασθενοφόρων για την περιοχή μας αποτελεί προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, ένα έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στις 7 Φεβρουαρίου 2011 και χωρίς μέχρι σήμερα να έχει σύμβαση, παραμένει στο πρόγραμμα.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω την επίσκεψή μου στο γραφείο σας, τον Ιούλιο του 2013, όταν και τότε είχα εκφράσει την ανησυχία μου για τα ασθενοφόρα. Επίσης, υπενθυμίζω τις σημαντικές ημερομηνίες για την εν λόγω προμήθεια, ειδικότερα:

Ημερ. Πρόσκλησης : 16/12/2010

Ημερ. Ένταξης : 07/02/2011

Ημερ. Προέγκρισης Διαγωνισμού : 18/05/2011

Ημερ. 1ου Διαγωνισμού : 23/05/2012 (Ακυρώθηκε)

Ημερ. Επαναληπτικού Διαγωνισμού : 25/07/2013

Σε συνέχεια των παραπάνω και δεδομένου ότι η πράξη ένταξης αφορά την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης του διαγωνισμού, καθώς και της συνολικότερης υλοποίησης του έργου, μέχρι και την παραλαβή των οχημάτων.

Κύριε Πρόεδρε,

Για εμάς στη Δυτική Ελλάδα, η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας. Τα 15 οχήματα που προβλέπονται στο έργο, οφείλουμε να τα παραδώσουμε στους πολίτες της περιοχής μας.

Εκφράζω τη μεγάλη μου ανησυχία για τη δυνατότητα παραμονής του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2007 - 2013, αφού βρίσκεται ουσιαστικά στην ολοκλήρωσή του και ο διαγωνισμός δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, δεν έχει ελεγχθεί, δεν έχει συμβασιοποιηθεί.

Αναμένω με αγωνία την απάντησή σας».


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.