Οταν πριν 50 χρόνια τα Καλάβρυτα φώναζαν ντροπή

Με τίτλο ''ΝΤΡΟΠΗ'' στις 10 Ιανουαρίου 1965 η ''Φωνή των Καλαβρύτων'' έγραφε για το αυτονόητο που για 50 χρόνια επιθυμούν και περιμένουν οι Έλληνες.

Στοιχειώδης εντροπή και επίγνωσις της καταστάσεως του Ελληνικού λαού, θα έπρεπε να είχον εμποδίση την Κυβέρνησιν να υποβάλλη και τους κ.κ. «εκπροσώπους» του Ελληνικού λαού να ψηφίσουν, την άυξησιν της βουλευτικής αποζημιώσεως εις το διπλάσιον. Πολλώ μάλλον ότε υφίστατο ρητή δήλωσις του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου ότι «δεν πρόκειται να αυξηθούν αι βουλευτικαί αποζημιώσεις». Και εάν ακόμη το Σύνταγμα το επέβαλεν, οι κ.κ. «εκπρόσωποι» του Ελληνικού λαού, θα ηδύναντο οικειοθελώς να παραιτηθοούν της αυξήσεως. Εάν δε, δεν εγνώριζον προς ποίον σκοπόν τον υποδεικνύομεν: Δια να αυξηθούν οι μισθοί των ιατρών και να αποτελέση τούτο κίνητρον επανδρώσεως των ιατρείων της υπαίθρου, τα οποία κενά, στοιχίζουν ανθρωπίνας υπάρξεις καθημερινώς. Με αύξησιν το ήμισυ της αυξήσεως των «μισθών» των κ.κ. βουλευτών ασφαλώς κάθε ιατρός θα προσήρχετο προθύμως εις τα αγροτικά ιατρεία. Επειδή δε 300 Χ 2 μας κάνουν 600, τούτο σημαίνει ότι δεν θα έμενε ιατρείο εις την Ελλάδα κλειστόν. Το μέτρον προεκάλεσεν την γενικήν κατακραυγήν, αποδεικνύη δε δια μίαν έτι φοράν, έχει λείψη η εντροπή από τους ανθρώπους, οι οποίοι ουδέ εις τας συνεδριάσεις της Βουλής προσέρχονται, ασχολούμενοι μόνον και μόνον με το πως θα συγκρατήσουν ή αυξήσουν την «δύναμίν» των με τα διάφορα ρουσφέτια, ώστε να εξασφαλίσουν και πάλιν τον μισθόν των, εις τας επομένας εκλογάς. Καιρός όμως είναι πάντοτε: Εάν υπάρχει ντροπή, ας εισακουσθή η αδύνατη φωνή μας. Τα ιατρεία της υπαίθρου αναμένουν.

ΠΗΓΗ : (Φυσικά) www.efonitonkalavriton.com

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.