Ο Πολιτιστικός Αύγουστος 2014 στο Δήμο Καλαβρύτων(πρόγραμμα)

Όπως, κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Δήμος Καλαβρύτων, διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, στα Καλάβρυτα και στις άλλες Τοπικές του Κοινότητες, με τον τίτλο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2014».Οι εκδηλώσεις αυτές, στηρίζονται στην πολιτιστική δημιουργία του ίδιου του Δήμου, μέσα από τις τάξεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του, στη συνδιοργάνωση χορευτικών και παραδοσιακών προγραμμάτων, με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο της Πάτρας και στην υποστήριξη σημαντικών ψυχαγωγικών και θεατρικών παραστάσεων.

Τις εξαίρετες αυτές εκδηλώσεις του Δήμου, συμπληρώνουν και σωρεία λαϊκών πανηγυριών, ανταμωμάτων, συναπαντημάτων και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου μας, που σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής κρίσης, επιμένουμε να στηρίζουμε την παράδοση, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Ο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2013» περιλαμβάνει: α) συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαβρύτων, β) παρουσίαση της τραγωδίας του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» στην Κλειτορία και στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα, γ) Ορχήστρα με δημοτική μουσική, στο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα στην Κλειτορία και στα Καλάβρυτα, δ) Ορχήστρα με δημοτική μουσική, σε εκδήλωση στη Δάφνη και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων, για τις οποίες θα ενημερώσουμε με νεότερα δελτία τύπου.

Αναλυτικά, ο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2014», στο Δήμο Καλαβρύτων, έχει ως εξής:

1). Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, συνεχίζει τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις, πραγματοποιώντας περιοδεία στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Πρώτος σταθμός είναι η όμορφη Κλειτορία. Την Παρασκευή 8 Αύγουστου 2014, με ώρα έναρξης 9:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, θα παρουσιαστεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα της μπάντας, που περιλαμβάνει μουσική από το κλασικό ρεπερτόριο, μουσική από τον κινηματογράφο, rock και pop επιτυχίες, καθώς και γνώστες ελληνικές μελωδίες.

Την Τρίτη, στις 12 Αύγουστου 2014, η Φιλαρμονική του Δήμου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της, στην όμορφη Γουμένισσα Καλαβρύτων στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ.

Την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 και ώρα 6:00 μ.μ. στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμής για τους πεσόντες και αγωνισθέντες Καλαβρυτινούς στην Κύπρο, η Φιλαρμονική του Δήμου μας θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα στο χώρο της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων.

Τα Καλάβρυτα είναι ο επόμενος σταθμός και στην καθιερωμένη Αυγουστιάτικη συναυλία, οι μουσικοί της μπάντας θα γεμίσουν με μελωδίες την κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ.

Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι τα Τριπόταμα (Ψωφίδα). Την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, στην κεντρική και ιδιαίτερα γραφική πλατεία, οι παραβρισκόμενοι θα απολαύσουν ένα μουσικό ταξίδι με όχημα τους ήχους των πνευστών. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ.

Ακολουθεί η Δάφνη, στο χώρο της πλατείας κάτω από το πανέμορφο κιόσκι, το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, με ώρα έναρξης της συναυλίας στις 9:00 μ.μ. με ώρα έναρξης, η Φιλαρμονική του Δήμου μας θα διασκεδάσει τους πιστούς και τους νέους ακροατές της από τη Δάφνη και την ευρύτερη περιοχή.

Η Φιλαρμονική Καλαβρύτων θα συνεχίσει την περιοδεία της και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

2). ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στην Κλειτορία, στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΧΜΗ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και μετάφραση Κώστα Πολιτόπουλου.

3). Πλούσιο Πρόγραμμα με Δημοτικά Παραδοσιακά Τραγούδια από την Ορχήστρα του συμπατριώτη μας Θεόδωρου (Λάκη) Γεωργακόπουλου, σε συνδιοργάνωση με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο της Πάτρας, στα πλαίσια του 13ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 στις 8:00 μ.μ. και στα Καλάβρυτα το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 στις 8:00 μ.μ.

4). Δημοτικά Παραδοσιακά Τραγούδια και Χορευτικό Πρόγραμμα, από το Συγκρότημα του Φάνη Φωτόπουλου, στη Δάφνη το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 στις 8:00 μ.μ.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, στις παραπάνω εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων και σ’ όσες ακολουθήσουν, ώστε, στην περιοχή μας, στη σημερινή δύσκολη εποχή της κρίσης και της μιζέριας, να δώσουμε έναν τόνο χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας, στηρίζοντας τον πολιτισμό και την ιστορία μας και αναβιώνοντας τις παραδόσεις και τα έθιμά μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.